Jezdec Chrastavy ovládnul Evropu

Roman Michalík při sobotním závodě
Fotogalerie

Roman Michalík, jezdící v barvách Motoklubu Chrastava, byl ústřední postavou prvního podniku mistrovství Evropy v Enduru Tento první podnik se jel ve dnech 8. 4.-9. 4. 2006 na Sardinii v okolí města Iglesias. Za Motoklub Chrastava startovali, Libor Buchar ve třídě E1 junior, Roman Michalík v E2 a Radek Pabiška v E3. Rozdělení tříd E1-E3 je stanoveno dle obsahu motorky.
Libor Buchar zajel po oba dny velmi dobře a obsadil 25. a 23.místo. Škoda jen, že jsme Libora přihlásili do třídy juniorů která je letos velmi silně obsazena. Kdybychom totiž Libora zařadili to třídy E1 senior, bral by po oba dny mistrovské body. Svým výsledným časem, by se řadil na 18. a 13.místo.

Radek Pabiška má ve své třídě také velmi dobré soupeře. Navíc mu společnost dělá i mistr Evropy z roku 2004, Víťa Kuklík. Radek při poslední časové kontrole v sobotu nepříjemně upadnul a poranil si ruku. Nedělní závod pak absolvoval se sebezapřením. I tak posbíral prvních 5 bodů za 18. a 19.místo.

Romanu Michalíkovi pak patřil celý první podnik ME. V sobotu jasně zvítězil ve třídě E2, navíc byl i absolutně nejrychlejší ze všech 150-ti jezdců. V neděli opět zvítězil ve své třídě a v absolutním pořadí mu patřilo 3.místo. Při součtu obou dnů se stal Roman Michalík absolutním vítězem prvního podniku mistrovství Evropy.

Další podnik ME se pojede 20.-21. 5. 2006 v Polském Kwidzynu. Mužstvo posílí ještě další dva junioři Jan Chábera a Jan Fajstavr. Držte naším klukům palce.

Michal Košina - Manažer