Také v Polsku Michalík zářil

Motklub Chrastava

V měsíci květnu byla zahájena sezóna MČR v Cross Country. První májový víkend se sešla česká špička v Chříči u Rakovníka. Jezdci Motoklubu Chrastava se opět uvedli velmi solidním výkonem. V mistrovství ČR ve třídě E3 (rozdělení tříd je podle obsahu motorky) obsadil Radek Pabiška po oba dny třetí místo. Třídy do 50ccm a do 80ccm byly pro letošní sezónu sjednoceny a loňští vítězi těchto tříd, Josef Pabiška a Jan Košina, nyní bojují nejen proti soupeřům, ale i proti sobě. Start do sezóny mají opatrný. Oba jezdci po oba dny se prosadili do první desítky. Ve třídě E2 však Libor Probošt byl v sobotu i v neděli neporazitelný a jasně tuto třídu vyhrál. Další naši jezdci (J.Chábera, J.Fajstavr, P.Majtner, M.Palát a M.Kracík) ve svých třídách dojížděli do 15. místa a sbírali tak cenné mistrovské body.

O čtrnáct dnů později vyjížděli závodníci na druhý podnik Cross Country, tentokrát do Košťálova u Semil. Na stupně vítězů se tentokrát dostal jen Radek Pabiška, když ve své třídě E3 dojel opět po oba dny na 3. místě. Libor Probošt obsadil 4. a 5. místo. Další členové motoklubu se opět pohybovali mezi 6. a 15. místem, což zaručovalo další body do celkové klasifikace.

Ve dnech 20.-21-5. 2006 se jel druhý podnik Mistrovství Evropy Enduro, tentokrát v polském městě Kwidzyn. Na start se postavilo 157 závodníků, mezi nimi i čtveřice z Chrastavy. Jan Chábera absolvoval svůj první velký závod. Startoval ve třídě E1 junior a v sobotu si vyjel solidní 25. místo. Ze soboty na neděli pak trať poznamenal hustý déšť a Jan po prvním kole ze soutěže raději, po několika nepříjemných pádech, odstoupil. Zdraví je přednější a my pro něj bereme tyto závody jako velkou zkušenou do budoucna. Škoda jen, že v této třídě nemohl společně s J. Cháberou startovat i další náš mladík. Jan Fajstavr si týden před tímto závodem v Polsku zlomil obratel a je ze závodění asi na tři měsíce vyřazen.

Ve třídě E1 senior nás reprezentoval Libor Buchar. První den se také zžíval s náročnou tratí a zajel solidní 19. místo. Neděle mu více vyhovovala (prostě máme bahňáky) a dojel na 15. místě. Ve třídě E3 nás reprezentuje Radek Pabiška. Tento jezdec je stálicí ve startovním poli a prokázal to i v Polsku. V sobotu zajel 16. místo a v neděli se posunul na výborné 14. místo.

Velkou osobností nejen našeho týmu, ale celé české výpravy je Roman Michalík.V sobotu byl opět neporazitelný a všichni jezdci se mu dívali jen na záda. Zvítězil nejen ve své třídě, ale i v absolutním pořadí. V neděli Romana potkala smůla. Na prvním crosstestu si vykloubil koleno a zbylé čtyři rychlostní zkoušky (cca1,5 h závodu) absolvoval s velkými bolestmi a pod prášky. I tak zajel výborně a ve své třídě obsadil 3. místo. V absolutním pořadí mu patřila šestá příčka. Při součtu obou dnů se stal ve třídě E2 vítězem, v absolutním pořadí uhájil druhou pozici.

Za tři týdny odjíždíme na třetí podnik do Maďarska a Roan tam jede jako vedoucí muž třídy E2. V celkovém pořadí všech jezdců mu patří stříbrná pozice.

M.Košina - manažer