Motoklub v roce 2007
David Pabiška pokořil Dakar

Chrastavský Motoklub v letošním roce zahájil sezónu již na počátku roku. Jak jsem uvedl v minulém čísle, náš jezdec David Pabiška se úspěšně zúčastnil Rallye Lisabon Dakar. Jeho umístění hlavně mezi nováčky je skvělým úspěchem a ,,odrazový můstek '' pro další roky. Již nyní jsme začali pracovat na vytvoření silného zázemí pro další ročník Dakaru. Mohlo by dojít ke spolupráci silné trojice - Pabiška, Katriňák, Michalík. Hlavně pro Romana by to mohlo být zakončení kariéry dle jeho představy. Roman uvažoval o ukončení závodní kariéry již po loňské sezóně, ale našli jsme společnou řeč, a Roman za nás pojede i letošní rok.

Letošní rok zahájí naši jezdci již v březnu, a to 23.3., kdy bude premiérově zahájen ročník Cross Country dvojic. Pro letošní rok se spojila soutěž Cross Country a vytrvalostní závod dvojic. Na dvojice jezdců bude čekat 180-ti minutový závod. Motoklub Chrastava budou v seriálu mistrovství ČR reprezentovat dvojice Radek a David Pabiškovi, Janové Chábera a Fajstavr a noví jezdci: bývalý juniorský reprezentant (nyní starosta města Prysk) Jan Sviták, a nadějný junior Jan Kašpárek ze Mšena. V seriálu přebor ČR startují dvojice Libor Probošt-Petr Majtner, Josef Pabiška-Ladislav Duchoslav. V seriálu Shell Adventure Cup by nás měl reprezentovat Jan Košina a Martin Kracík.

Ve dnech 31.3 - 1.4. proběhne první závod seriálu Mistrovství Evropy v Enduru. Tento první podnik nás čeká v italském městě Oiveto Citra poblíž Neapole. Bude nás zde reprezentovat Roman Michalík, který obhajuje titul ME ve třídě E2 a titul absolutní ME, a nováček na ME – junior Jan Fajstavr. Tato dvojice nás bude reprezentovat i ve finském městě Heiniola. Na podnicích v maďarské Ceredi a v polském Kwidzinu posílí tým i Jan Chábera a David Pabiška.

V měsíci dubnu pak bude zahájen sedmidílný seriál Mistrovství ČR v Enduru. Jezdce startující v seriálu Cross Country doplní Roman Michalík a pro podniky zařazené do soutěže družstev i slovenští reprezentanti Jaroslav Katriňák a Ivan Jakeš.

V seriálu MČR motokrosu juniorů - v šestidílném seriálu - nás budou reprezentovat bratři Jan a Martin Vondráškové. Na území ČR, Německa a Polska proběhne i dvanáctidílný memoriál „Janečka“ v motokrosu. Vybraných podniků, které nebudou křížit podniky MČR, se zúčastní jezdci Jan a Martin Vondráškové, Jan Fajstavr a Jan Košina. Roman Michalík pak absolvuje také seriál Mistrovství Slovenské republiky v Enduru.

Jak vidíte, soutěžní rok bude velmi náročný jak pro jezdce, tak i pro realizační tým. Samozřejmě, že zúčastnit se těchto podniků a zabezpečit jezdcům kvalitní zázemí nejde bez sponzorů. Dovolte mi, abych zmínil alespoň místní firmy, které nám pomáhají a tím jim touto cestou poděkoval. Jsou to firmy Grupo Antolin Bohemia, Rotec CZ, AlfaVaria s.r.o., Autodoprava Švandrlík, Autodoprava Palát, Ovčí farma Vysoká a firma Hruška&Král.

Dalším cílem Motoklubu je získání prostorů pro vybudování sportovního areálu nejen pro motokros, ale i triál a bicros. Dalším cílem je otevření klubovny a tím vytvořit nejen zázemí pro jezdce, ale i umožnit zájemcům se seznámit s týmem, s jeho výsledky, a třeba i zakoupit reklamní předměty Motoklubu.

Michal Košina - manažer