Jezdec motoklubu opět vítězí

      Pouhých čtrnáct dnů po prvním podniku ME Enduro, 14.4.-15.4.2007 se jel v polském městě Nowy Kosciol 1.podnik seriálu MČR a PČR v enduru.  Na tomto podniku nechyběl žádný jezdec z české elity. Naši jezdci nemohli všichni tento podnik absolvovat, ale i tak byli opět vidět. 

Ve třídě E1 nám chyběli dva junioři. Jan Fajstavr byl služebně mimo území republiky a Jan Chábera se připravuje na maturitu. Jan Kašpárek měl smůlu, když během sobotních  závodů se mu pokazila převodovka, a závody tak pro něj skončily. Jediný náš zástupce v této třídě Lukáš Černý zajel svůj standart a  patřilo mu v sobotu 11.místo a v neděli 10.místo.

      Ve třídě E2 jsme měli tři zástupce. Roman Michalík na tomto podniku ukázal, kdo je v současnosti českou endurovou jedničkou. Po oba dny byl nejen ve třídě E2 nejrychlejší, ale první místo mu patřilo i v absolutním pořadí. Radek a David Pabiškovi měli smůlu. Motorky z rakouské továrny KTM jim dorazily až ve středu a na jejich ,,zajetí” a přípravu tak měli jen jeden den. I závody brali hlavně jako seznámení s novými stroji a možnost vychytání problémů. Radek obsadil v sobotu 8.místo a v neděli pak 9.místo. David Pabiška dojel v sobotu i v neděli na 10.místě. I přes problémy ktreré měli, drželi se špičkou krok a získané body jsou pro sedmidílný seriál určitě cenné.

     V přeboru ČR jsme měli tři zástupce. Ve třídě do 50 ccm se vstup do soutěže nezdařil Josefu Pabiškovi. V prvním kole ,,zadřel” motor a čekala ho velká oprava. Tu v daném čase zvládnul a v neděli mohl nastoupit na start.  V nedělním závodě mu patřilo pěkné 5.místo. Ve třídě E1 dokončil sobotní závod na 9.místě Martin Kracík. V neděli pak  v posledním kole prorazil zadní pneumatiku a závod pro něj skončil . Ve třídě E3 nás reprezentoval Libor Probošt. Po půlročním testování stroje Beta se opět vrátil k motorce KTM 300. V sobotu dokončil závod na 9.místě a v neděli si trochu pohoršil a dojel na 12.místě.

     Již 28.-29.4. čeká některé jezdce druhý podnik MČR v Cross Country dvojic a všechny pak 19.-20.5. druhý podnik MČR v enduru,  který se pojede v Podbořanech.

Michal Košina, manažer