Motoklub Chrastava zahájil sezónu 2008

Motoklub Chrastava

Fotogalerie

V loňském roce jsem zmiňoval možnost změny sídla pro Motoklub Chrastava. Předsednictvo klubu a jezdci se nakonec dohodli, že Motoklub bude i nadále se sídlem v Chrastavě. Stále věříme, že se nám podaří získat prostory pro trénink a činnost našeho klubu. Tímto článkem bych chtěl reagovat na zprávy, že Motoklub změnil již sídlo a není součástí Chrastavy. Dále bych chtěl poděkovat zastupitelstvu města, že i přes tyto zprávy přidělilo finanční částku 3 000,- Kč z grantu města na naši činnost v roce 2008. Vynasnažíme se, abychom svojí činností i nadále město reprezentovali.

Po menší odmlce budete opět informováni o naší činnosti. Malá odmlka byla zapříčiněna i změnou mého bydliště a pracovním vytížením. Také příprava nebyla jednoduchá. Podařilo se založit ,,bratrský” Motoklub Děčín. Získal jsem od svazu endura SMS Děčín, jde o středisko motocyklového sportu a jsme na dobré cestě s CHKO a obcí Heřmanov v jednání o získání prostorů na motokrosovou trať v Heřmanově na Děčínsku. Kluci mají možnost trénovat oficiálně v blízkosti Chrastavy (zde si trochu postesknu - i když doma je doma).

Nyní ke změnám v týmu Chrastavy. Svou činnost ukončil Roman Michalík. Nyní se specializuje na maratony a automobilový sport. Stále však s námi spolupracuje na bázi trenérské. Klub se zaměřil na juniory. Naše mladíky dále doplnil další junior Milan Kubík. V soutěži Cross Country nás bude reprezentovat dvojice Pavel Dvořák a několikanásobný mistr ČR v motokrosu Petr Bartoš. Do Děčína přišel další junior, slovenský reprezentant Robert Kapajčík. Takže činnost obou motoklubů je velmi propojena a na závodech vystupujeme jako jedno družstvo.

Již v březnu, v době, kdy se vrátila zima, proběhl první závod CC v Bílině. I s ohledem na počasí měli závodníci možnost se rozhodnout sami, jestli budou startovat nebo nebudou riskovat a připraví se na další závody. Nakonec Chrastavu reprezentovala dvojice Dvořák - Bartoš. V sobotu obsadila 4. místo. V neděli se všechna družstva ze seriálu MČR dohodla a raději do závodu nenastoupila. Počasí bylo opravdu kruté a podmínky téměř neregulérní. V sobotu nás také v soutěži jednotlivců reprezentoval Jan Chábera. V seriálu MČR obsadil výborné 3. místo.

Ve dnech 10.-11. 4. 2008 se trojice Kapajčík, Kubík a Fajstavr zúčastnili prvního podniku Mistrovství Evropy na Sicílii. Robert zajel výborně a obsadil ve své třídě v sobotu 2. místo a v neděli dokonce zvítězil. V absolutním pořadí vybojoval výborné 3. místo. Nyní nás čeká druhý podnik CC v Chříči a pak ME, tentokrát v Portugalsku.

Michal Košina - jednatel Motoklubu Chrastava