Motoklub v květnu

Motoklub Chrastava

Fotogalerie

V měsíci květnu zahájili sezónu všichni jezdci Motoklubu Chrastava. Nejen jezdci enduro, ale i motocross a dragster. Naši jezdci bojovali o nejvyšší pozice a mnohdy úspěšně.

Největší ,,porci“ závodů měli bratři Vondráškové. Jan a Martin se zúčastnili 9 podniků. Letos poprvé absolvují podnik mistrovství ČR v motokrosu juniorů. Po prvním podniku je Jan Vondrášek ve třídě do 65 ccm na 9.místě a Martin ve třídě do 50 ccm na 5.místě. V Přeboru SM Pardubice patří Janovi výborné 2.místo, když 2x z šesti rozjížděk obsadil 2.místo a jednou 3.místo. Martinovi patří 7.místo, a to mezi jezdci vyššího obsahu motorky.

Dva jezdci motoklubu zahájili sezónu dragster (rychlostní, silniční závod). První podnik MČR se jel 5.5.2007 v Hoštovicích. Petra Hovorku „zradila“ na prvním podniku motorka. Antonín Nosek však ve třídě Street 10,2 získal výborné 2.místo.

Enduro tým absolvoval několik podniků. David Pabiška zahájil seriál OffRoad maraton (tříhodinový vytrvalostní závod) v Sedlčanech v kategorii profi jezdců 2.místem. V seriálu MČR Cross Country družstev, dvojice David a Radek Pabiškovi ve třídě E2 zvítězili, Libor Probošt a Martin Kracík obsadili ve třídě E3 3.místo a v nejslabší třídě do 80 ccm obsadili J.Pabiška a V.Duchoslav 2.místo. Na druhém podniku MČR enduro v Postoloprtech se nepodařilo žádnému jezdci obsadil medailové umístění. Roman Michalík ze závodu z důvodu nezajištění řádného bezpečí jezdců a špatné organizace odstoupil. Před blížícím se druhým podnikem Mistrovství Evropy neriskoval zranění. Další jezdci se snažili podnik absolvovat, ale obava z možného zranění je trochu brzdila, ale i tak bodové zisky je ponechávají v boji o nejvyšší pozice.

Již nyní jsme zahájili přípravu pro letošní soutěž družstev. Pokud budou všichni jezdci, kteří nám přislíbili účast, zdrávi, budou nás reprezentovat tři mistři světa v enduru a všichni kromě J.Pabišky čeští či slovenští reprezentanti. V seriálu MČR doplní Romana Michalíka opět slovenský reprezentant Ivan Jakeš a svou účast i letos přislíbil Jaroslav Katriňák. Ve třídě do 50 ccm doplní J.Pabišku bývalý reprezentant J.Flekna a mistr světa Lubomír Vojkůvka. Soutěž družstev se letos jede v září ve Mšeně u Mělníka a v říjnu v Bohdalovicích u Tanvaldu.

Jan Chábera první dva podniky neabsolvoval z důvodu přípravy na maturitní zkoušky, tak bych mu rád touto cestou poblahopřál k jejich úspěšnému složení. Nejen motorkami je člověk živ.

Michal Košina - manažer