Motoklub v červnu

Motoklub Chrastava

Fotogalerie

V měsíci červnu se jezdci Motoklubu Chrastava zapojili do motoristického dění ve všech odvětví své činnosti. Naši dva eprezentanti v soutěži dragster se zúčastnili mezinárodního mistrovství republiky v Hoškovicích. Ze sobotní kvalifikace postoupil do nedělních finálových jízd jen Antonín Nosek. Jeho účast však byla výborná. Tonda postoupil až do finale, kde našel přemožitele. Druhé místo i tak je výborný výsledek. Nyní kluci absolvují závody v Plzni a další mezinárodní mistrovství v maďarském Kunmadaras.

Jan a Martin Vondráškovi absolvují seriál juniorského MČR, memoriál Janečka a seriál Přebor sms Pardubice. V seriálu MČR čeká kluky druhý podnik poslední červnový víkend, takže výsledky budou známy až po zveřejnění tohoto čísla. V seriálu Přebor sms Pardubice jedou oba bratři třídu do 65 ccm. Jan je v čele tohoto seriálu. Posledních šest rozjížděk (3 podniky) nenašel Jan přemožitele a zvítězil. Martinovi jedoucím na motocyklu nižší kubatury (50 ccm) patří výborné 5.místo. Kluci absolvují opravdu velkou ,,porci“závodů, kdy téměř každý víkend vyjíždějí za svými úspěchy.

Enduro tým absolvoval 3.podnik MČR Cross Country dvojic. Radek a David Pabiškovi po oba dny zvítězili ve třídě E2 a upevnili si tak i své vedení v tomto seriálu. Janové Chábera a Fajstavr si drží stále ve třídě E1 5.místo, Josef Pabiška a Vl.Duchoslav vedou třídu do 85ccm a poslední dvojice Probošt-Kracík si ve třídě E3 drží 9.místo.

V polovině sezóny je čas pro jezdce, aby se zaměřili na seriál, kde je možnost dobrého celkového výsledu. Z tohoto důvodu se např. David Pabiška rozhodl vynechat podniky klasického endura a zaměřil se na Cross Country a na vytrvalostní závody jako přípravu na další ročník Lisabon-Dakar. Dále se pak Roman Michalík zaměří hlavně na seriál mistrovství Evropy a na soutěž družstev. Jak jsem se zmiňoval v minulém čísle, pokud jezdcům vydrží zdraví, máme přislíbeny pro soutěž družstev vynikající jezdce. Ve třídě do 50ccm svou účast s Josefem Pabiškou přislíbili i V.Vojkůvka a J.Flekna. Pro mistrovství ČR doplní Romana, Jaroslav Katriňák i Ivan Jakeš. Jaroslav navíc projevil zájem o možnost startovat za Motoklub i v některém dalším podniku MČR. Společně s J.Katriňákem a D.Pabiškou začínáme pracovat na přípravě rallye Lisabon - Dakar 2008. Snahou Motoklubu je pro tyto jezdce připravit kvalitní zázemí pro tuto soutěž. I z těchto důvodů nás na enduru v Klatovech reprezentovali jen J.Pabiška (2x5.místo), Martin Kracík (17 a 15.místo) a L.Probošt (5:a 6.místo). Roman Michalík v sobotu odstoupil po zranění kolena. Poslední červnový víkend nás bude R.Michalík, J.Fajstavr a J.Chábera reprezentovat na 2.podniku mistrovství Evropy v maďarském městě Cereď.

Rád bych informoval případné zájemce o dění v motoklubu, že se mohou hlásit nebo informovat na adrese mich.ko@volny.cz. Rádi bychom naši činnost rozšířili i o triál či bikross.

Michal Košina-manažer