Motoklub dovolenou neměl

Motoklub Chrastava

Fotogalerie

Ani v době prázdnin a dovolených jezdci Motoklubu Chrastava nezaháleli a reprezentovali svůj klub velmi dobře.

Antonín Nosek absolvoval tři podniky dragster třídy Street 10,5. V Tchořovicích obsadil 4.místo, v maďarském městě Kundamaras byl stříbrný a stejné umístění zopakoval i v Bechyni. Před posledním podnikem MČR, který se pojede 1.9. na letišti v Hoškovicích, patří Tondovi výborné průběžné druhé místo.

Největší porci závodů měli naši junioři. Jan a Martin Vondráškové absolvovali další dva podniky Přeboru ČR SMS Pardubice v motokrosu. Jan si upevnil první místo ve třídě do 65 ccm. Již čtyři podniky (8 jízd) nenašel přemožitele. Martinovi ve stejné třídě patří výborné 5.místo. Martin má motorku nižšího výkonu (50ccm), i tak si vede výborně. Mezi jezdci stejného obsahu mu patří 1.místo. V seriálu MČR v motokrosu absolvovali kluci již tři závody. Martin jedoucí třídu do 50 ccm si drží výborné 4.místo. Jan ve třídě do 65ccm je prozatím na 6.místě. Mezi téměř třiceti jezdci je to výsledek velmi dobrý.

Oba bratři si vyzkoušeli i jeden dvoudenní podnik Mistrovství Evropy juniorů. Zde zazářil Jan. Smůlu měl první den, kdy na startu první rozjížďky měl pád a následně do něj najeli někteří jezdci. Druhou jízdu však již absolvoval, i když startoval až z druhé řady. I tak 12.místo bylo povzbuzující. V neděli pak Jan nenašel přemožitele a obě rozjíďky vyhrál. Celkově mu patřilo 5.místo. Je to velké povzbuzení do dalších let a věřím, že se klukům podaří v příštím roce za podpory Motoklubu, absolvovat celý seriál ME.

Jezdci enduro teamu absolvovali několik volných podniků, které se jeli v Bozkově, Košťálově, Bohdalovicích.... I zde byli vidět, a i když měli tyto závody pojmout jako trénink, přivezli si např. R.Pabiška a J.Fajstavr nejcennější ,,kovy“.

O víkendu 11.-12.8. absolvovala jen část jezdců další podnik MČR enduro v Opařanech. Libor Probošt zajel v náročném (bahenním ) terénu výborně a obsadil v sobotu 2.místo a v neděli 3.místo. Josef Pabiška zajel po oba dny na 4.místě. Další trojice jezdců (Michalík, Fajstavr a Chábera) závod neabsolvovali z důvodu odjezdu na Mistrovství Evropy do Finska a my nechtěli riskovat možné zranění.

Pěkné městečko Heinola, asi 150 km severně od Helsinek, přivítalo18.-19.8. závodníky na 3.podniku ME v enduru. Závodu se zúčastnila i řada jezdců, kteří se letos účastní seriálu mistrovství světa. I zde se Roman Michalík neztratil a ve své třídě E2 nenašel přemožitele a jasně zvítězil. V absolutním pořadí pak obsadil v sobotu 4.místo a v neděli 3.místo. Zvítězil druhý jezdec mistrovství světa Fin Tarkala. Za Romanem pak zaostali další účastníci MS, Finové Silvan, Matila, Niklander, či Švéd Georgsson a Italové Rossi a Beconi.

Před posledním podnikem, který se pojede koncem září v Polsku, patří Romanovi první místo jak ve třídě E2, tak i v absolutním pořadí. Je tak blízko obhajobě titulů Mistra Evropy. Fotogalerii a výsledky z podniků nejen z Finska, můžete naleznout na webových stránkách města v sekci sport a nebo na stránkách motoklubu: www.motoklubchrastava.cz.

Michal Košina - manažer