Chrastavští jezdci v Podbořanech
Chrastavští jezdci v PodbořanechChrastavští jezdci v Podbořanech

Fotogalerie

O víkendu 24.-25.3.2007 proběhl v Podbořanech 1.podnik Mistrovství ČR a Přeboru ČR v Cross Country závodu dvojic. Byla to premiéra nového podniku v seriálu MČR. Dříve se jednalo o Cross Country jednotlivců a vytrvalostní závod dvojic byl samostatný typ závodů. V letošním roce čeká jezdce pět seriálů Cross Country a sedm podniků MČR Enduro.
V sobotu na jezdce čekalo chladné a deštivé počasí, jak se říká ,,ani psa by ven nevyhnal“. Kluci však bojovali jak s nepřízní počasí, tak i s nepřízní trati a poruchovosti motorek. Josef Pabiška s V.Duchoslavem ve třídě do 80 ccm nenašli přemožitele a zaslouženě zvítězili. L.Probošt a M.Kracík ve třídě E3 (enduro 3-nejsilnější motorky) obsadili v nejvíce obsazené třídě 12.místo. Škoda, že umístění z první poloviny závodu, kdy bojovali o 3.místo se jim nepodařilo udržet. Zde se ukázalo, že za 3 hodiny závodu se může stát hodně. Tak to byly výsledky z Přeboru ČR. 
V Mistrovství ČR nás měli reprezentovat čtyři dvojice. Problémy nastaly u Radka Pabišky a Davida Pabišky již v týdnu. Z rakouské továrny KTM jim nedorazily motorky, takže závod pro ně skončil dříve než začal. Na dalších čtyřech podnicích je čeká těžký úkol kdy budou muset stahovat bodovou ztrátu. Ve třídě E1 nás reprezentovali junioři Jan Fajstavr a Jan Chábera. V této nejvyrovnanější třídě nakonec obsadili 6.místo. Ve třídě E3 nás reprezentují dvě dvojice. M.Janouch a Honza Veselý obsadili 7.místo a dvojice Jan Sviták a Jan Kašpárek (ten jede na motorce třídy E1-nemáme další jezdce pro doplnění dvojic do stejné třídy)nakonec obsadili 6.místo a to musel J.Kašpárek dojíždět závod sám kdy J.Svitákovi prasknul chladič. Ve večerních hodinách se však všechny závady odstranili a v neděli mohli nastoupit všichni jezdci na start druhého dne. 
V neděli pak nepřálo opět štěstí Janu Svitákovi který upadnul a musel být převezen do nemocnice s otřesem mozku. Pepa Pabiška opět ve třídě do 85 ccm zvítězil, Jan Chábera a Jan Fajstavr obsadili ve třídě E1 5.místo

Ve středu odjíždí jezdci Jan Fajstavr a Roman Michalík do Italského města Oliveto Citra na první podnik Mistrovství Evropy Enduro. Za dalších čtrnáct dnů pak všechny jezdce čeká první podnik MČR Enduro v polském městě Nowie Kospol.

Michal Košina - manažer