Nový chrastavský turistický oddíl mládeže ORLÍK informuje:

Oddíl mladých turistů byl založen v lednu 2000. Za krátkou dobu své existence podnikl již několik zajímavých akcí. První z nich byla účast na Chrastavské šlápotě (leden), dále následoval výstup na Ještěd (konec ledna) a zatím nejúspěšnější akcí byl "Pochod Českým rájem", pořádaný KČT v Jičíně.

tato akce se uskutečnila 25.3., avšak vyjeli jsme již o den dříve. Po správném trampském ubytování a přespání v tělocvičně jsme následujícího rána vyrazili na trasu dlouhou 15 km. Cesta vedla z jičína na Prachovskou Bradu a přes Zebín zpět do Jičína. V cíli nás čekala dívka v jičínském lidovém kroji a nabízela každému účastníkovi hašlerky. Následoval teplý čaj a sušenka. Největší radost měly děti z barevného účastnického listu od Radka pilaře s obrázkem známého jičínského loupežníka Rumcajse. Naše poděkování patří nejen jičínským organizátorům této zdařilé akce, ale též paní Janě Košlíkové, která obětavě zaskočila za nemocnou kolegyni a jela spolu s námi.

Již nyní se těšíme na další blízkou akci, kterou bude výšlap na pohraniční kopec Výhledy nad Vítkovem 15. dubna. Květa Teubnerová a Jaroslava Špaková