Sportovní střelecký klub

V loňském roce se sportovní střelci scházeli pravidelně v úterý a ve čtvrtek na tréninku. Střelci trénovali puškové disciplíny z malorážky a ze vzduchovky. Podařilo se obnovit povolení pro střelbu na 50 m. střelnici pro dlouhé (puškové) i pro krátké (pistolové) kulové zbraně. Již podruhé jsme jako součást Chrastavských slavností uspořádali střelbu pro veřejnost. Že sportovní střelba na terče není žádná procházka se přišlo přesvědčit zhruba 250 spoluobčanů. Při té příležitosti si mohli prohlédnout a vyzkoušet sportovní vybavení a zbraně našich střelců. 
Střelci se v loňském roce účastnili 29 soutěží v Teplicích, Ostroměři, Semilech, Žatci, Manušících a na Liberecké lize. Muži a dorostenci shodně střílí z malorážky 60 ran v leže a 3x20 ran (v leže,stoje a kleče). V poloze leže nás reprezentovalo 7 střelců.


Nejlepší dosažené výsledky:
  60 ran v leže 3x20 ran
Muži : 
Rajnoha Josef 578 b. 526 b.
Klinger Petr 571 b. 483 b.
Oszlík Julius 570 b. -
Dorostenci : 
Hoffmann  Jakub 568 b. 469 b.
Halama Vojta 523 b. -
Böhm František 516 b. -
Čech Jiří 510 b. -

Že se střelci z Chrastavy v kraji neztrácí dokazují výsledky na soutěžích jako 1. místo Hoffmanna v Semilech, 1 a 2.místo Vojty Halamy a Kláry Hedbávné na Velké ceně Jiříkova, dále 3. a 6. místo p. Rajnohy a 7. místo p. Oszlika v Liberecké malorážkové lize.. 
Ze vzduchových zbraní za náš střelecký klub střílelo na závodech celkem 16 střelců.
V Liberecké vzduchovkové lize skončil z mužů nejlépe na 7. místě p. Rajnoha, dorostenců Hoffmann na 10. místě, žákyně Hedbávná K. na 13. a žák Halama V. na 17.místě.

Josef RAJNOHA 
vedoucí SSK