S O K O L – zimní výlet nejmladšího žactva

Na sobotní dopoledne 24.1.2015 byl v oddíle nejmladších sokolíků naplánován výlet do zimní přírody „Po stopách chrastavských šlápot“ a všichni doufali, že nebude vypadat téměř jarně jako vloni. Počasí nám však přálo, v noci přimrzlo a napadl i poprašek sněhu. K našemu velkému údivu na sraz u školy na náměstí dorazilo 16 dětí s batůžky na zádech a s velkou chutí strávit s kamarády dopoledne plné dobrodružství.

Jak název naší akce napovídá, směr výletu byl inspirován tradičním zimním pochodem pořádaným chrastavskými turisty – vydali jsme se tedy na dobrodružnou výpravu na Panenskou Hůrku. Cestou jsme nacházeli různé úkoly, které děti s nadšením hledaly i plnily: hádaly hádanky, hledaly kamarády pohádkových bytostí, procvičily si znalosti v poznávání zvířátek, ptáčků i hmyzu, pomáhaly pochytat vodníkovi zatoulané rybičky… Odměnou za splnění byla drobná sladkost, ovoce nebo kouzelný penízek, který se náramně hodil, když nás v lese pod Hůrkou přepadli loupežníci. Penízky jsme se vyplatili a dokonce jsme za písničku dostali od loupežníků i korále pro vílu Lesanku. Všechny děti nechaly „bolavé“ nožičky doma a vzaly si s sebou ty „pochodovací"! Proto jim byl zaslouženou odměnou nalezený loupežnický poklad a diplom.

Rodičům děkujeme, že nám umožnili prožít tak prima dopoledne, a těšíme se na další společné chvíle s dětmi. Pobytům v přírodě NAZDAR!

Cvičitelky Zdenka a Míla.