Jednání o osudu budovy chrastavského nádraží

V návaznosti na skutečnost, že majitel budovy na vlakovém nádraží České dráhy nebude od prosince provozovat vlaky na trati Liberec – Chrastava – Hrádek nad Nisou – Žitava a proto odmítá, aby nový dopravce (britský nadnárodní koncern Arriva)  neplatil nájemní za nádražní budovu, což Arriva odmítá s tím, že budovu nepotřebuje (více v článku Budova vlakového nádraží ve vážném ohrožení ) je vážně ohrožena existence neuzavřené budovy samé.

Z výše popsaného důvodu se tak uskutečnilo ve čtvrtek 1. července více než tříhodinové jednání přímo na místě v restauraci Perónka.  
Jednání se zúčastnili: SŽDC (Správa dopravní a železniční cesty – majitel kolejí a nádražních pozemků, státní organizace): Generální ředitel Ing. Jan Komárek a Ing. Ivan Jágr 
České dráhy a.s.: vedoucí oddělení prodeje a pronájmu nemovitostí Bc. Jana Štůlová a vedoucí oddělení majetku Ing. Jaroslav Špína 
Liberecký kraj: náměstek hejtmana pro oblast dopravy Martin Sepp a vedoucí odboru dopravy Ing. Stanislava Jakešová 
Korid LK s.r.o.: dopravní specialista Ing. Petr Prokeš    
Město Chrastava: starosta města Ing. Michael Canov a tajemník MěÚ Ing. Miroslav Chvála.

Dobrou zprávou je sám o sobě fakt, že reprezentanti výše jmenovaných institucí projevili zájem situaci řešit už jen tím, že přijali pozvání a přijeli (někteří účastníci až z Prahy). Méně dobrou pak to, že situace stále vyřešena není. Další jednání se uskuteční ve středu 4. srpna na Krajském úřadě LK.      

V Chrastavě dne  2. 7.  2010 

Ing. Michael Canov, starosta


 Pozn.: fotografiemi pořízeny se souhlasem účastníků mobilním telefonem vedoucí restaurace paní Alenou Šimkovou

Článek související: Budova vlakového nádraží ve vážném ohrožení
Média: Liberecký deník (3. 7. 2010)  Tunel pod kolejemi nebude!