Výstavba multifunkčního hřiště startuje

fotogalerie   video

Již léta nefunkční původně škvárové hřiště za sportovní halou se konečně dočká. Během prázdninových měsíců na něm vyroste zbrusu nové multifunkční hřiště obsahující dvě menší multifunkční hřiště (tenis, basketbal atd.), která při spojení mohou posloužit i fotbálku. A hřiště bude obepínat atletická dráha doplněná o různé atletické sektory. To vše na umělém tartanovém povrchu.

 Zvítězila firma Linhart za 60 % projektové ceny

Výběrového řízení se zúčastnilo 9 firem, přičemž zvítězila firma Linhart s.r.o., která nabídla realizaci za 60 % projektové ceny, konkrétně za šest milionů namísto projektem odhadovaných milionů deseti. Znamená to, že veškeré náklady na realizaci budou pokryty ze soudního vítězství, kterým město získalo sedm milionů, které umožnily realizaci tohoto hřiště. Věříme, že jsme vybrali dobře a že firma Linhart s. r. o., která bude mít v Chrastavě svoji premiéru, splní svůj úkol na jedničku. Dosavadní její reference jsou více než příznivé. Smlouva mezi zhotovitelem firmou Linhart a městem Chrastava byla slavnostně podepsána ve čtvrtek dne 20. června 2013.

Slavnostní otevření hřiště a jeho provoz

Pokud půjde vše podle plánu, slavnostní otevření hřiště bude ve středu 4. září 2013 od 15 hodin. Předpokládáme, že hřiště bude předáno do správy základní škole, která bude také jeho největším uživatelem. Veřejnost však pochopitelně nepřijde také zkrátka. V současné době je pracováno na zavedení hřiště do rezervačního systému eVSTUPENKA, přes který by si kdykoli kdokoli za přijatelný poplatek hřiště na požadovaný termín a čas objednal. Tato možnost by měla v tomto rezervačním systému naskočit již během prázdnin (před samotným otevřením hřiště). Rezervační systém eVSTUPENKA dosud slouží jen pro kulturní zařízení (včetně chrastavského kina), zařazení chrastavského hřiště by bylo sportovním průlomem do tohoto systému. Kontaktním místem přímo v Chrastavě by kromě dosavadního informačního centra byla i samotná škola.

 

V Chrastavě dne 21.06.2013 Ing. Michael Canov, starosta

Článek související: Ústavní soud: Chrastava zvyšuje na 4:0