Andělská Hora má nové hřiště


 

video TV Chrastava   video TV RTMPlus   fotogalerie


 

Sérií utkání Andělská Hora proti zbytku světa bylo ve středu dne 30. září 2015 otevřeno léta toužebně očekávané nové hřiště v Andělské Hoře. Po těch nejmenších, kteří své hřišťátko v Andělské Hoře mají již léta, se tak dočkali starší děti, teenageři i dospělí.

Vysokým plotem ze tří stran obehnané (na čtvrté je prudká stráň) a zároveň volně přístupné travnaté hřiště je určeno pro fotbal, volejbal, nohejbal, vybíjenou atd. a jsou tam i basketbalové koše. Vedle hřiště je i ohniště a několik laviček. Celkové náklady byly 1 milion Kč.

Ještě před zahájením série utkání se děti, členové osadního výboru a hojně přítomní další místní občané zúčastnili slavnostního otevření, kdy si připili kofolou a zástupce dětí Míša Žur přestřihl pásku.

Ulice Petra Bezvody 

  

 

Součástí vybudování hřiště bylo i vybudování přístupové cesty. V době než se tak stalo, zde rostla jen hustá vysoká divoká tráva. A při přípravě na vybudování hřiště na to doplatil pracovník radnice pan Petr Bezvoda. Při průchodu ho uštkla zmije a to hned dvakrát. Skončil v nemocnici a průběh nebyl vůbec lehký. A tak na jeho počest byla nově zbudovaná cesta pojmenována (a cedulí označena) jako ulice Petra Bezvody.

Na andělohorské návsi do třetice všeho přelomového

Předloni byl po více než třiceti letech obnoven na návsi rybníček, letos první den v září poprvé v historii začala na náves jezdit autobusová doprava a poslední den v září bylo otevřeno u návsi historicky první sportoviště pro děti, mládež a dospělé. Tři přelomové události na (u) andělohorské návsi. Tak ať si to (nejen) místní užívají.


Chrastava 30.09.2015 Ing. Michael Canov, starosta


Články související:
29.06.2015 Začíná výstavba hřiště v Andělské Hoře (Tv RTM)
07.04.2015 Andělská Hora bude mít hřiště - travnaté
01.09.2015 Andělská Hora přepisuje historii…(Tv Chrastava, Tv RTM plus)
10.07.2013 Happening na otevření rybníčku… (Tv Chrastava, Tv RTM)