Mikulášská nadílka s rozsvícením vánočního stromu

video Tv Chrastava   fotogalerie

Stalo se dlouholetou tradicí, že každý rok 5. prosince přichází na náměstí 1. máje Mikuláš, andělé i čert. A samozřejmě tomu tak bylo i letos.
Mikulášské odpoledne začalo již ve 14:00 hod. trhy. Ve stáncích bylo možné zakoupit různé vánoční zboží nebo krásné ruční výrobky. Počasí vybízelo zahřát se svařákem nebo medovinou, občerstvit se třeba klobásou nebo trdelníkem, ale k ochutnání byly i pečené kaštany. První vystoupení měla ZŠ a MŠ Vítkov. Vystřídal je orchestr Bohemia Universal Band, se kterým zazpíval koledy pěvecký sbor Jiřičky. Ani letos nechyběl Živý betlém, který si pro nás opět připravili mladí hasiči pod vedením svých vedoucích a Jany Eichlerové. Ti také přinesli vánoční světlo, které předali paní místostarostce Zitě Václavíkové. Kdo měl zájem, mohl se v betlému vyfotit.
Již počtvrté pořádalo Město Chrastava společně se ZŠ Chrastava sbírku pro AzylPes Krásný Les. Letos pejsci a kočičky dostali 640 kg dobrůtek, piškotů a jiných pamlsků. Ale čekali na ně i deky, obojky, hračky, misky, plyšáci a podestýlky. Dárkový poukaz předala místostarostka Zita Václavíková.
Pozvání do Chrastavy přijala známá zpěvačka Bára Basiková, která svým hodinovým vystoupením potěšila zaplněné náměstí. Koledy s ní zazpívaly i děti ze ZŠ Vítkov. Starosta Michael Canov zpěvačce s poděkováním předal kytici a pozdravil návštěvníky na náměstí.
Děti již nedočkavě vyhlížely Mikuláše se svojí družinou. Dočkaly se v 18. hodin, kdy dal Mikuláš pokyn k rozsvěcení vánočního stromu. Celé náměstí je nádherně nazdobeno a osvíceno. A pak začala nadílka. Děti recitovaly, zpívaly nebo se styděly, ale svoje dárky obdržely všechny, co přišly na pódium.
Celé odpoledne i podvečer vtipně moderoval David Jelínek z Rádia Contact. Všem co se podíleli na přípravě i na bezproblémovém průběhu celého dne, děkujeme.
Také poděkování patří občanům Chrastavy, kteří se na sbírce pro AzylPes podíleli. Jmenovitě to jsou: paní Koutová, Slabihoudkovi, paní Kmínková, Marxovi, paní Procházková, pan Neuman, Vostárkovi, Coufalovi, Hrdličkovi, Šormovi, paní Průšová, Moravcovi, Starhoňovi, Zikovi, Štrachovi, Škáchovi, Loučkovi, paní Szpytová, Suleková, pan Kavalek, kolektiv Sokolu Ženy II. pracovnice České pošty Chrastava, ZŠ Chrastava a neposlední řadě Město Chrastava.
Přejeme Vám klidné, spokojené a šťastné vánoční svátky.
 

 

Jitka Marxová – infocentrum Chrastava
6. 12. 2019


Články související:


2018 Mikulášská nadílka
2017 Mikulášská nadílka s rozsvícením vánočního stromu