|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
petra164
|
Zaslal: pá listopad 06, 2009 4:08 pm Předmět: Prasečí chřipka |
|
|
Dobrý den,
zajímalo by mne, jestli je skutečně pravda, že v Kováku a diagnostickém ústavu se prokázala prasečí chřipka, jestli je to jen fáma, nebo pravda.
Taky mám dotaz přímo na pana starostu, pokud bude skutečně v Chrastavě prokázán virus prasečí chřipky, jestli budou obyvatelé nějakým způsobem informováni.
Děkuji a přeji hezký víkend. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Michael Canov
|
Zaslal: pá listopad 06, 2009 4:46 pm Předmět: To: Petra 164 |
|
|
Dobrý den,
dle vyjádření ředitele výchovného ústavu pana Peldy se skutečně prasečí chřipka v ústavu vyskytuje. Dle vyjádření to bylo ve větším množství, nyní je nemocný již jen poslední chovanec. Vesměs byl dle vyjádření průběh lehký (lehčí než u běžné chřipky) a po celou dobu pod kontrolou KHS a zdejšího zdravotního střediska.
Co se Kováku týče - nejsem v tuto chvíli spchopen ověřit - na hygienu se nemůžu dovolat. Pokusím se dát zprávu po neděli.
K Vašemu dalšímu doptazu mohu jen sdělit, že město dosud nebylo žádným způsobem v dané věci ze strany KHS či kohokoli jiného jakkoli informováno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
petra164
|
Zaslal: pá listopad 06, 2009 5:09 pm Předmět: |
|
|
Moc děkuji za rychlou odpověď, i když se přiznám, že mě to celkem šokovalo...
Ještě jednou hezký víkend. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mape
|
Zaslal: pá listopad 06, 2009 7:55 pm Předmět: |
|
|
petra164 napsal: | Moc děkuji za rychlou odpověď, i když se přiznám, že mě to celkem šokovalo...
Ještě jednou hezký víkend. |
Pokud Vás to šokovalo pak doporučuji toto:
citace: | Pacienti, kteří mají chřipkové příznaky, si mohou klidně vsadit, že ta jejich chřipka je prasečí. "Běžná sezonní chřipka se vyskytuje v podstatě v rámci jednotlivých případů. V České republice převládá nový virus," informoval Kynčl.
Během epidemie nebudou lékaři u běžných případů rozlišovat, která chřipka pacienta zrovna trápí. Na testy, které odhalují prasečí chřipku, půjdou pouze hospitalizovaní pacienti, nebo lidé lidé z rizikových skupin pacientů.
Podle předsedy České vakcinologické společnosti Romana Prymuly není třeba panikařit, nemoc se vyvíjí zatím klidněji, než se předpokládalo. |
Překopírováno odtud: http://zpravy.idnes.cz/chripka-zacina-radit-ve-velkem-epidemie-prijde-do-konce-roku-pq1-/domaci.asp?c=A091106_163646_domaci_taj |
|
Návrat nahoru |
|
|
lomax
|
Zaslal: čt listopad 12, 2009 9:31 am Předmět: |
|
|
Tak praseci chripajznu ma uz i nektery zamestnanec GRUPA ANTOLIN.
Chripka jako chripka, vakciny jsou, takze se neni ceho obavat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|