|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
lomax
|
Zaslal: čt duben 22, 2010 12:43 pm Předmět: Arriva nebo ČD |
|
|
V loňském roce probíhal tendr na dopravce, který bude zajišťovat dopravu v Libereckém kraji. Mladá fronta o tom informovala 20. února 2009 České dráhy přišly o pohraniční trať, jezdit po ní bude Arriva.
Dneska jsem četl také na idnesu (Na české lokálky vyjedou poprvé švýcarské vlaky), že dopravu budou zajišťovat ČD. Zarazila mě tam tato slova
| citace: | | K nákupu nových vlaků se dráhy zavázaly poté, co loni v závěru roku narychlo uzavřely se všemi kraji dlouhodobé smlouvy, které ve většině regionů zabrání konkurenci na železnici, v některých případech až na deset let. Liberecký kraj získá 16 vozů, Vysočina 17. |
ČD se do soutěže ani nepřihlásili a teď maj tedy zajišťovat dopravu na 10 let dopředu? Nebo se jedná o jiné trasy př. Liberec <-> Frýdlant, Liberec <-> Turnov apod
Jestli je do toho někdo zasvěcený, mohl by podat nějaké info? Díky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: čt duben 22, 2010 12:52 pm Předmět: |
|
|
Ještě jsem trochu po tom pátral a tu je výsledek:
Trať Liberec - Žitava - Rybniště/Seifhennersdorf bude zajišťovat fa Vogtlandbahn patřící pod britský dopravní kolos Arriva (vlaky Desiro)
Trať Liberec - Frýdlant a Liberec - Tanvald - Harrachov budou zajišťovat vskutku ČD s vlaky Regio?Shuttle RS1
Tu je případně článek Motorové vozy pro Vysočinu a Liberecký kraj dodá Stadler
Takže to je ta druhá varianta, co jsem uváděl... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|