|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Chrastavák
|
Zaslal: so duben 30, 2011 2:34 pm Předmět: Hluk v celé Chrastavě od pátku odpoledne |
|
|
Nevíte,co se to kde děje?Od pátečního odpoledne,celou noc v Chrastavě duněla nějaká hudba šíleným způsobem..I teď je slyšet,akorát,že slaběji.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míla Houdová
|
Zaslal: ne květen 01, 2011 6:05 am Předmět: Žádost a prosba současně |
|
|
Dobré ráno pane starosto ( tedy spíše ráno než dobré ).
Bydlíme v okrajové části Chrastavy, v tomto případě bohužel, na kopci. Již druhou noc nás obtěžuje neustálý hluk. Po telefonickém kontaktu s Městskou policií Chrastava a následně i Policií ČR jsem dostala informaci o konání povolené Technopárty kdesi za Mníškem. Oba orgány mi oznámili, že nemají právo v případě oficiálně povolené akce zasahovat (v případě MP je již mimo pole jejich působnosti). Pokud by se taková akce konala jednu noc, tak bychom to asi nějak vydrželi, ale pokud to jsou obě víkendové noce, tak to, dle mého názoru, není již něčí zábava, ale jistý druh šikany. Dle mého názoru minimálně omezování svobody - máme velmi těsnící okna a i přez ně je to velmi výrazně slyšet. Není vůbec myslitelné je během noci otevřít.
Chtěla bych Vás požádat o odpověď na pár otázek. Na policii mi řekli, že máme požádat své zastupitele, aby v okolí již takovou akci nepovolovali.
Co pro to mohu udělat? Kam mám oficiální žádost nebo stížnost poslat? Pomůže, když mi podepíše i několik (dle mých) zjištění nespokojených sousedů?
Řekla bych, že pokud bude jeden veřejně "hudrující" občan, asi těžko budete moci konat. Proto se táži takto veřejně, aby se případně mohli přidat i další. Kolik by nás muselo být, abychom mohli opakování zabránit. Děsí mě představa, že by se cosi takového mohlo konat ještě blíž nebo snad na katastru obce.
Předem děkuji za odpověď a přeji nám všem více klidu. M.Houdová |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: ne květen 01, 2011 9:37 am Předmět: |
|
|
Dobrý den,oficiálně tyto akce ani nejdou povolit.Kdo a jakým způsobem by mohl porušit zákon o rušení nočního klidu??Vše je jen výmysl policie.
PČR sdělila,že tuto akci povolil starosta Nové Vsi....
Mám informace,že starosta to nepovolil,pouze dostal oznámení o nějaké akci a vyjádřil se k tomu,že pokud budou stížnosti,zavolá na PČR a sjedná nápravu..Bohužel hluk se opakoval i v noci ze soboty na neděli!!
Tak aspoň je vidět,ze motto pomáhat a chránit si hoši vysvětlují opravdu jinak!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mihuna
|
Zaslal: ne květen 01, 2011 6:48 pm Předmět: |
|
|
Jednalo se o technopárty Czaro tech v Krásné Studánce a zároven bylo něco myslím na Albrechtáku, ani s jedním Chrastava nemá nic společného  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: ne květen 01, 2011 7:37 pm Předmět: |
|
|
Tak Chrastava jako město s tím asi nemá nic společného..
Ale to,že nás obtěžovali šíleným hlukem celé dva dny a dvě noci asi není dobře!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mihuna
|
Zaslal: ne květen 01, 2011 10:36 pm Předmět: |
|
|
Njn co naděláte  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: po květen 02, 2011 11:13 am Předmět: Technopárty - vyjádření starosty města |
|
|
Město Chrastava vydalo již v roce 2006 vyhlášku č. 15/2006 http://www.chrastava.cz/muinfo/vyhl/vy0615.htm ,
která dokáže omezit akce typu technopárty.
Obce bez této vyhlášky nemohou dělat v těchto záležitostech prakticky nic (maximálně jim akci někdo oznámí), my s naší vyhláškou můžeme požadovat náležitosti dle vyhlášky (mj. musíme dle vyhlášky vědět, kdo je za vše zodpovědný).
Obě technopárty se však konaly mimo katastr města Chrastava a tak bylo mimo naší moc v dané záležitosti cokoli konat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: po květen 02, 2011 11:56 am Předmět: |
|
|
Dobrý den pane starosto...
Tím chcete říct,že obce,které nevydaly vyhlášku,nemůžou zabránit rušení nočního klidu a tím pádem je porušení zákona legální??
Tady se nejedná,jestli někde byla akce,či ne...tady jde o to,že nás rušil šílený řev,jak ve dne,tak i celé dvě noci nonstop...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: po květen 02, 2011 12:24 pm Předmět: To: Chrastavák |
|
|
Dobrý den,
ne nechci tím nic říci, jen konstatuji právní stav u nás. Po problémech s technopárty v minulosti (v celorepublikovým měřítku) Ministerstvo vnitra přistoupilo k vypracování typové vyhlášky, která za daného stavu legislativy může alespoň částečně slavit úspěch a to i při konání technopárty na soukromém pozemku, kde to majitel povolil. Rozhodl jsem se tehdy neprodleně návrh předložit zastupitelstvu a zastupitelstvo tento návrh schálilo (jako snad jediná obec široko daleko) i přes pozdější pokusy o zesměšňování této vyhlášky http://www.chrastava.cz/info/strany/zamysleni12.htm .
Podmínek pro konání je celá řada, např. povinnost nahlásit akci 30 dní dopředu, zajištění řádného přístupu pro auta, zajištění nakládání s odpady atd., atd. a především určení odpovědné osoby. To vede nejen ke stížení, ale preventivně ke zrušení úmyslu takovouto akci konat. Takto se nám již podařilo v minulých letech odvrátit konání dvou technopárty na katastru města.
Oproti konání akce na katastru jiné obci jsme ovšem bezmocní. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míla Houdová
|
Zaslal: po květen 02, 2011 4:27 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den pane starosto.
Děkuji za odpověď.
Je potěšitelné, že by se podobné akce neměli konat v okrajových částech Chrastavy. Méně uspokojivá je skutečnost, že není možnost podobné akce omezit i jinde. Již nejde jen o hluk, který tu byl. Jde spíše o to pokusit se zabránit příští akci. Je spousta lidí, které to víc než obtěžovalo. Pár dní se o tom bude mluvit a pak to usne.
"Ejhle, bezva místo na opakování akce - nikdo nic neřešil, tak proč se handrkovat jinam. Je začátek léta a venku je tak bezva." - TOHLE JE TO MNE NUTÍ REAGOVAT !
Pane starosto, vím, že máte spoustu důležitějších problémů, ale kdyby byla možnost apelovat na starosty v jejichž katastru se akce konala, můžete nám říct jakou formou? Přeci není možné, že se nemůžeme nijak bránit !
Když budu podobnou produkci mít na zahradní párty, tak na mě přijede policie, že ruším noční klid. Pokud ho ruší tlupa opilců (odpusťte mi ten výraz, ale kdo jiný by to mohl dva dny vydržet, aby neohluchl a nezblbnul), tak můžeme jen doufat, že to nebudou praktikovat každý víkend. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: po květen 02, 2011 4:40 pm Předmět: Paní Míle Houdové |
|
|
Dobrý den,
kolegy starosty budu o problému, který byl způsoben v Chrastavě, informovat oficiální cestou v nejbližších dnech (a navrhnu jim i přijetí obdobné vyhlášky).
Zároveň si dovolím zdůraznit proč je se samotným překročením hlukové hladiny (rušení nočního klidu) takový problém. Úředně překročení může stanovit jen KHS (nikoli PČR) a ta jezdí měřit jen na předem zadanou objednávku. A i když přeci jen k měření dojde, musí trvat určitou dobu a pak trvá než dojde kvyhodnocení. To může mít smysl u denně (nočně) otevřeného podniku nikoli u nárazovky typu dvoudenní technopárty. Proto jsou města bez výše uvedené vyhlášky prakticky bezmocná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míla Houdová
|
Zaslal: po květen 02, 2011 5:06 pm Předmět: |
|
|
Pane starosto, upřímně za nás všechny děkuji a přeji dobré pořízení.
Kdyby bylo třeba písemné podpory k Vašemu jednání, jsem připravena stát se "sběračem" podpisů a věřím, že nejsem sama.
Příjemný podvečer. M.Houdová |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: po květen 02, 2011 8:09 pm Předmět: |
|
|
Díky pane starosto...
Shrnuto a podtrženo--obyčejný člověk je v dnešní době bezmocný před takovýmto výtžnickým činem..
Hlavně by si pane starosto z Vás okolní starostové měli brát příklad a cítit se svýma spoluobčanama....
Za to Vám patří velký DÍK!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: po květen 02, 2011 10:19 pm Předmět: |
|
|
hehe, během víkendu se mi na FB zdi objevovaly příspěvky typu: nevíte co to je za rány? já nemůžu spát. apod...teď už vím kde je původ
prej to bylo slyšet až v AH
Ale spíš mě zaráží to, že když byl v roce 2004?(přesně si nejsem jist rokem) na letišti Blair Witch open air, tak proti tomu se nějak neremcalo. prostě se to ten víkend zkouslo a byl klid. Mládež se vyřádila na kopci, nikde nikoho neotravovali a chrastavská populace byla spokojena.
Nevím, asik stárneme, že nám vadí chvilku tuc tuc tuc a pak je klid od mladých.
Myslím si, že jsou horší věci v katastru města než řešit přespolní bordel...
Toť můj názor a neberte to nijak zle nebo urážlivě.
Jen jsem chtěl říct, ať si užijou tuc tuc tuc, vyhulej mozky, přehnou kamarádky a je klid. Buďme rádi, že tu v okolí není akce typu Tachov a "nenásilné" nasazení složek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: po květen 02, 2011 10:58 pm Předmět: |
|
|
Nevím, asik stárneme, že nám vadí chvilku tuc tuc tuc a pak je klid od mladých.
Jako chvilku,když považuješ dva dny a dvě noci nonstop..tak to teda nevím..
Ať se každý baví,ale ne na úkor jiných..A bere ohled na lidi.Přišel jsem domů z práce v pátek v 18 hodin...Kravál,jak na lesích...celou noc se nedalo spát a ráno zase do práce..A druhý den se to opakovalo!!!!
To,co se dělo tento víkend bylo nesnesitelné..Byly stížnosti i na policii v Hrádku..'Všichni se na to z vysoka vys.....li..!!
Ale bohužel policie se opět předvedla,jak mohla...radši budou hledat ztracenou kočku,či králíka,ale problém,který by měla řešit..to ne...(možná,že v tom byly vyšší moci...) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|