Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Otevřená zpráva pro radnici

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rozmix

PříspěvekZaslal: ne květen 15, 2011 5:22 pm    Předmět: Otevřená zpráva pro radnici Citovat

Dobrý den jmenuji se Petr Rozmajzl mladší, je mi 23 let, jsem studentem Technické univerzity v Liberci a svým jménem zde vyjadřuji svůj názor a pokládám otevřenou otázku radnici a zejména Panu starostovi.

Dnes jsem na tomto fóru asi po druhé v životě a hned bych se chtěl pozastavit nad tím, jestli má toto fórum smysl, když se tu lidé anonymně vyjadřují, pomlouvají a překrucují pravdu. Dnes je na toto i zákon a všechny velká veřejná a státní fóra, která mají co do činění s lidským míněním, jsou zaštítěna pravou identitou uživatelů. A toto Chrastavské fórum určitě není žádná soukromá forma diskuze.

Dále bych se chtěl zeptat, nejsem rasista - ale v našem městě se objevila velká skupina hnědočechů nebo Romů, v Liberecké ulici. Zrovna ne já, ale lidé v okolí si stěžují na rušení nočního klidu a kór na této frekventované ulici, kudy projede denně několik set aut. Ještě na doplnění bokem, které neberte v potaz, ale jen pro zasmání před hospodou Koruna byly na silnici tento týden rozjety tři krysy.

A třetí věc, na hřbitově se zase objevily krádeže květin a to ve velkém. Hrobníkem je opět hnědočech (nebo Rom). Stěžuje si na to, že svou práci nestíhá. Nevím to přesně, ale hřbitov asi patří městu, co jsem si zjišťoval. Tak dobře, proč si nesedneme a neřekneme - tuto práci (práce jako každá jiná) dáme člověku, který ji bude vykonávat svědomitě a bude k tomu mít vztah, ale budeme ho muset finančně adekvátně ohodnotit, aby zde byla nějaká satisfakce, motivace a vztah k této práci, protože jiné východisko zde nevidím, a kde jinde by mělo město se chytnout za nos a říct si tady je potřeba udělat změnu, než u těchto základních institucí. Protože například ten člověk co tam je dnes, určitě nebude zodpovědně a svědomitě plnit své úkoly a nakonec to dopadne tak, že město si poté najme firmu, která tyto práce, jako třeba sekání velkých travnatých ploch a vyjde to dráž. Takže třeba na těchto základních věcech zapracovat a bylo by to super.

Neberte to prosím jako něco špatného, ale jako konstruktivní kritiku, ze které si možno něco odnést.

PS.: pokud chcete reagovat, reagujte svým jménem. Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rozmix

PříspěvekZaslal: ne květen 15, 2011 5:31 pm    Předmět: Ještě doplnění ke Koruně Citovat

AUTOR: Petr Rozmajzl mladší

Omlouvám se, až teď, se zpožděním jsem si přečetl Pane starosto Vaše vyjádření ke koruně a jiném tématu fóra. Dobře určitě by měli dostat šanci, a vypadá to, že i něco dělají, ale aspoň ten hluk a nečistotu trošku ještě vylepšit a bylo by to super.
Michael Canov

PříspěvekZaslal: po květen 16, 2011 8:40 am    Předmět: To: rozmix Citovat

Dobrý den,
ad forum: Toto forum vyžaduje registraci tzn. zanechává určitou stopu (není to úplná anonymita). Vyšší stupeň vede k umrtvení diskuse (to se přesně stalo v Hrádku po zavedení vyššího stupně registrace, kde je na oficiálním foru http://www.hradek.eu/index.aspx?rub=126 mrtvo a prakticky veškerá diskuse (i s vedením města) je přenesena na neoficiální forum http://www.lhl.cz/forum/ (kde není žádná registrace) .

Chrastavské forum přináší řadu podnětů a často i kritiku (nejvíce moji jako starosty města). Za sebe mohu říci, že přestože bych osobně též uvítal plnou identitu přispěvatelů, chápu, že pro řadu přispěvatelů je používaná forma, kdy zůstávají v relativní anonymitě, jediná přijatelná (jinak by nepřispívali). Vzhledem k tomu, že je pro mě podstatnější obsah příspěvku, než kdo ho napsal, je to pro mě vyhovující forma. Příspěvky, které by hrubě porušily pravidla fóra (vulgarity apod.) je pak oprávněn admin smazat (pokud se nepletu, musel k tomuto sáhnout jen asi dvakrát za dobu cca čtyřleté historie fora). Zájemci, kteří mají zájem o vyjádření svých názorů na vyšší a plnější úrovni, mohou požádat o zveřejnění v sekci názory http://www.chrastava.cz/nazory/nazory.htm .

ad Koruna (resp. Liberecká ul.): MP i další orgány MěÚ stav v dané lokalitě pravidelně monitorují.

ad hřbitov: Hrobníkem není žádný Rom. Pokud tvrdíte, že nejste žádný rasista, ale....tak si alespoň ověřte, než nějakého člověka zařadíte do nějakého etnika, zda tam skutečně patří. Hrobníkem je dlouholetý osvědčený zaměstnanec MěÚ. Podrobnosti k jeho práci Vám sdělí zde na foru pan tajemník.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rozmix

PříspěvekZaslal: po květen 16, 2011 10:25 am    Předmět: Odpověď Citovat

Dobrý den Pane Starosto

Buďme objektivní, pokud chcete slyšet smysluplné názory, tak je uslyšíte od inteligentních lidí. Jako ruku na srdce, který člověk se dnes bojí vyslovit svůj názor sám za sebe. Pokud si něco myslím a věřím tomu, jsem za to já jako osoba zodpovědná.

Zběžně jsem toto fórum projel včera večer, ano kritiky je tu dost hlavně na Vás a radnici, ale některá je až nesmyslná a ušetřilo by Vám to méně práce odpovídat na nesmyslné dotazy, protože by si to lidé více rozmysleli a formulovali. Každopádně pro mě ode dneška toto fórum nemá žádnou informační hodnotu a přeji mnoho úspěchů v tomto směru.

PS.: registrací zadáte jen svůj nickname (smyšlené jméno) a heslo, plus email, který může být také jakýkoliv, takže stopa je minimální.

S bodem 2 jsem s Vámi ztotožněn, to už jsem psal.

A u bodu 3 pan Kácovský je dlouhodobě nemocný, a na hřbitově pracoval včera nějaký Grunza. VELKÝ OTAZNÍK JE, proč když před hřbitovem je velká cedule zákaz vodění psů, tak jeho pes tam běhá po hrobech.
Miroslav Chvála

PříspěvekZaslal: po květen 16, 2011 11:33 am    Předmět: Citovat

Vážený pane Rozmajzle,

prosím o sdělení, z jakých faktických zjištění Vaše připomínka ke hřbitovu vychází.
Správcem hřbitova je již od června 2003 stále stejný - pan Kácovský. Za dobu jeho působení jsme na jeho činnost nezaznamenali stížnost. V případě, že se v minulosti na hřbitově něco ztratilo, byla k tomu volána policie. V poslední době však krádeže hlášeny nebyly ani na městskou a dle telefonické informace ani na státní policii. Na pana Kácovského, ani na Městský úřad se s podobným problémem také nikdo neobrátil.
Pan Grunza na hřbitově odpracovává část hodin v rámci obecně prospěšných prací.
Děkuji za upozornění na pobíhání jeho psa na hřbitově. Panu Grunzovi jsme porušení zákazu vytkli a slíbil, že se to již nebude opakovat.

Ing. Miroslav Chvála, tajemník MěÚ
Michael Canov

PříspěvekZaslal: po květen 16, 2011 5:17 pm    Předmět: To:Petr Rozmajzl mladší Citovat

citace:
Petr Rozmajzl mladší: Buďme objektivní, pokud chcete slyšet smysluplné názory, tak je uslyšíte od inteligentních lidí. Jako ruku na srdce, který člověk se dnes bojí vyslovit svůj názor sám za sebe. Pokud si něco myslím a věřím tomu, jsem za to já jako osoba zodpovědná.

Já proti tomu, co jste zde Petře napsal, nic nemám. Naopak souhlasím - a o tom, že jste Vy osobně inteligentní (natolik Vás osobně znám a tolik o Vás vím) vůbec nepochybuji. Nicméně to neznamená, že před těmi, kteří nemají odvahu či chuť vystoupit na foru pod svou identitou, budu zavírat oči (resp. zakážu jim do fora přístup) v iluzi, že jejich názory tím pádem neexistují. A i oni mohou mít pravdu či já při jejich vyjádření dostanu šanci k veřejné argumentaci, proč s jejich názorem souhlasím či nikoli.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: