Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
lomax
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 2:38 pm Předmět: Sršní hnízdo |
|
|
Zdravím, chci se jen optat, jestli někdo neví, na koho se mám obrátit, když se mi u okapu usídlily sršně...nemůžu ani větrat, aby mi nějaká potvora nevlítla do pokoje...díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: ne červenec 17, 2011 9:40 pm Předmět: |
|
|
Díky Michale, jsem si právě nebyl jistej, jestli to hasiči ještě stále likvidujou jak bývalo...
takže se musím obrátit na special firmu a díky aj za odkaz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 10:01 am Předmět: |
|
|
Doplním zjištěné informace:
Hasiči vyjíždí k likvidaci bodaváho hmyzu na soukromém majetku v případě bydlí tam alegrická osoba vlastnící průkazku alergika. Dále pak vyjíždí k likvidaci na veřejném majetku (školy, školky, dětská hřiště apod) - sdělení HZS Libereckého kraje
Též mi dali kontakt na likvidátora z Liberece...
p. Dvořák - 602 136 748
www.ddd-dvorak.wz.cz/
Třeba to někomu také pomůže
btw, sršni prý dělají hnízda, pokud je v okolí zdravá příroda...tak aspoň nějaké pozitivum ;o) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petr
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 1:33 pm Předmět: |
|
|
Mám pocit, že v jiných městech to funguje i následovně - občan mající problém s bodavým hmyzem si objedná dobrovolné hasiče, kteří jim za příslušný poplatek pomohou zbavit se tohoto problému. Trochu nerozumím tomu, proč tuto "službu" nelze poskytovat i v Charstavě takto legálně. Není to výtka, spíše dotaz, neboť v případě stejného problému bych volal právě hasiče a dle těchto informací bych byl velmi překvapen?! nehledě na to, že nelze prokázat, zda je člověk alergický na bodnutí sršněm !!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 3:45 pm Předmět: |
|
|
@Petr:
právě, že jsem se na to ptal včera dobrovolných hasičů. oni by to možná aj dělali, jenže je problém v tom, že:
1) nemají na to potřebnou techniku
2) ani personál, není tam nikdo školenej
já spíš nechápu to, že tyhle bodavý potvory jsou chráněný zákonem. užitek nepřinášej a akorát komplikujou život... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petr
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 4:12 pm Předmět: |
|
|
díky za informaci. ještě jsem se ptal kamaráda a hrádečtí hasiči tuto službu poskytují. Netuším zda za úplatu či "zadarmo" nebo zda oficielně či neoficielně, ale funguje to. Možná by stálo za to požádat velitele případně ve spolupráci se starostou nechat zajistit příslušná školení, aby mohli naši dobrovolní tuto činnost taky provozovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chrastavák
|
Zaslal: po červenec 18, 2011 4:25 pm Předmět: |
|
|
Kup si v Sipronu sprej na ně a v noci jim ho tam foukni...Nebudou mít šanci Ti nic udělat..A nebo hasičák a zmrazit je....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lomax
|
Zaslal: út červenec 19, 2011 11:29 am Předmět: |
|
|
jj, kobra je dobrá ;o)...jen je problém v tom, že jsem alergik(ale bez kartičky), takže to nebudu riskovat |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|