Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Frýdlantská ulice, opět se brousí asfaltový povrch!

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ferocactus

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2011 1:50 pm    Předmět: Frýdlantská ulice, opět se brousí asfaltový povrch! Citovat

Vážení, zaznamenal jsem, že v naší ulici hned za náměstím tj. ve Frýdlantské ulici se odstraňuje asfaltový povrch.
Koordinuje to někdo? Ještě není dokončena jedna věc a už se začíná s další!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tomáš Balatka

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2011 4:51 pm    Předmět: Citovat

Nekoodrinuje vůbec, bordel, ucpané silnice, zmatení řidiči, už dávno to má být jednosměrka !!!!!!
Pravý pruh je pro osobáky téměř neprůjezdný, všude vystupují kanály !!! Arrow
Michael Canov

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2011 5:06 pm    Předmět: To: Ferocactus Citovat

Dobrý den, jedná se o součást akce SčVK, na kterou (ještě před havárií mostu) získala příslušná povolení na jednosměrné uzavření Frýdlantské (provoz pouze od náměstí, na náměstí pouze přes Družstevní a most) a také ji takto uzavřela. Po havárii mostu se podařilo domluvit, že akce probíhala dál sice za oboustranného provozu (aby auta od Nové Vsi směřující na nám. nemusela za řeku) , ale ve směru na náměstí pouze s těmito auty (nikoli od zpoza řeky přes Družstevní) a frézování začalo poté, co do ulice již nenajíždějí ani auta od náměstí směřující za Jeřici (přes Družstevní), neboť ty jedou přímo přes nový provizorní most.
Připomínám navíc, že do ulice je vzhledem k situaci na spojnici s Novou Vsí zákaz vjezdu (s výjimkou dopr. obsl. - dodatková cedulka 400 metrů byla po postavení nového provizorního mostu odebrána).

Závěr: práce probíhají v době, kdy je v ulici Frýdlantská minimální provoz oproti jiným možnostem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Homer

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2011 7:59 pm    Předmět: silnice CHRASTAVA Citovat

Dobrý den,

jen by mě zajímalo, jestli by nešlo vyspravit (zalátat- asfaltem, popř. zasypat) díry v ul. Alšova a v ul. Frýdlantská v H. Chrastavě nad Textilanou (přes kopec na N. Ves). Nad Textilanou jsou na horizontu doslova SCHODY z asfaltu, jaké tam jsou díry. Je mě jasné, že nejsou peníze, přednější jsou hl. tahy a nemůže tak dojít ke komplet opravě komunikace, jde mě jen o pár lopat asfaltu (ul. Frýdlantská nad Textilanu), popř. štěrku (ul. Alšova), aby si zde občané neodepsali auta.

Děkuji za případnou odpověď Wink
Petr Bezvoda

PříspěvekZaslal: so červenec 30, 2011 7:39 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den.
O zhoršeném stavu komunikace Alšova jsem v pátek informoval stavbyvedoucího firmy Syner, který přislíbil nápravu (dosypání děr).Oprava by měla proběhnout začátkem příštího týdne.Na opravu Vámi zmiňovaného úseku komunikace nad Textilanou máme již zpracovanou cenovou nabídku.Oprava by měla být realizována v nejbližší době a to v celé šíři poškozeného úseku. Upřesnění termínu budeme v příštím týdnu konzultovat se zhotovitelskou firmou.

S pozdravem Petr Bezvoda (správa majetku)
Tomáš Balatka

PříspěvekZaslal: st srpen 03, 2011 3:09 pm    Předmět: Citovat

Opět apeluji na to, proč není Frýdlantská ulice již v tomto stavu jednosměrnou ? Provoz je tu obrovský.
Auta která jedou směr Nová ves už se prostě nemají po dnešku kam uhnout, díry už jsou dosti hluboké !!! Osobák tam prostě už nezajede, respektive zajede, ale nevyjede. Byl se tu vůbec někdo podívat ?
Odpověď, že je tu malý provoz je lež. Vžďyt je to jedna z těch hlavních tahů po Chrastavě !!! Děkuji Rolling Eyes
Michael Canov

PříspěvekZaslal: st srpen 03, 2011 4:28 pm    Předmět: To: Tomáš Balatka Citovat

Dobrý den,
protože u nákladních vozidel a autobusů tak jako tak není kam, neboť do Družstevní ulice je zákaz vjezdu nákladních vozidel. Pokud bychom tento zákaz zrušili a poslali nákladní vozidla do ulice Družstevní, kde je provoz nákladní dopravy naprosto nevhodný, týrali bychom opět lidi v této ulici, kteří si od povodní užili v této ulici více než dosti. Navíc bychom takto nákladní vozidla nad 7,5 tuny vyhnali až na objížďku přes Václavice.
Co se týče osobní dopravy, odklon osobní dopravy do ulice Družstevní by zhoršil mimo jiné kyvadlovou obousměrnou dopravu přes most (přibyla by auta z druhé strany mostu, navíc by najížděla z druhé strany než je vyznačena bílá čára pro stání v případě aut od náměstí, které mají přes most přednost a motala by se do cesty kamionům a další nákladní dopravě nad 7,5 tuny projíždějící šikmo oběma směry do a z Václavic).
Na kompletní rekonstrukci ulice Družstevní se nám navíc podařilo získat dotaci, kterou jsme nemohli zadat zhotoviteli, dokud sloužila tato komunikace jako popovodňová objížďka. Vzhledem k rozhodnutí statiků, že na most již nepustí vozidla nad 7,5 tuny se nám podařilo s Lbc krajem vyjednat zprovoznění mostu pro vozidla pod 7,5 tuny obousměrně z čehož plyne nejen podstatné ulehčení dosavadního provozu ve Frýdlantské v předmětném úseku, ale i to, že jsme mohli předat Družstevní zhotoviteli k realizaci dotační akce (tak, aby se akce nemusela dělat někdy v listopadu či prosinci či nám dokonce propadly termíny).
Městská policie byla na místě opakovaně, já osobně též.

Závěr: Velice se omlouvám a prosím Vás o trpělivost, ale jsem názoru, že zvolené řešení je méně špatné a přináší zlost méně řidičům než to, které navrhujete Vy.

P.S.: Řešení je v období, kdy nejen odpadly v inkriminovaném úseku ul. Frýdl. auta směřující za Jeřici, ale zároveň, kdy dopravní značení nad Chrastavou vylučuje a v samotné Frýdlantské ulici zakazuje dopravu do Nové Vsi a Frýdlantu a kdy i s vědomím, že toto zřejmě někteří porušují (MP občas dozoruje a dozorovala, ale vše se pohlídat nedá) je zřejmé, že řidiči jedoucí do Frýdlantu upřednostňují vzhledem ke stavu průjezdu na N.V. cestu přes Vítkov než přes N.V. Z výše uvedeného logicky vyplývá nižší provoz.

P.S.P.S.: A důrazně si vyprošuji vážený pane Vaše silná slova o lži posunutím mého výroku. Já jsem psal relativně....oproti jiným možnostem (z kontextu je patrné, že je to myšleno vůči jiným časovým obdobím, což jsem výše podrobně zdůvodnil) ....Vy jste tuto relativnost vynechal a udělal z toho výrok absolutní.
Tomáš Balatka

PříspěvekZaslal: st srpen 03, 2011 4:53 pm    Předmět: Citovat

Vážený pane starosto, možná jsem schopen posoudit lépe jaký je zde provoz a to z toho důvodu, že zde bydlím. A menší provoz tu není ani náhodou, družstevní, z těch kdo jedou na náměstí a i z těch co jedou na Vysokou a Vítkov prostě využívá málokdo. A to je holý fakt.

Mohu se optat jak se to bude řešit až zde budou výkopy hluboké metr i více ? Tady nejsou okraje, zde se prostě NEDÁ kam uhnout.

Rovněž mě zaráží přístup SVČK kteří nejsou schopní vůbec lidem zde říct co a jak to bude. Potřebuji stát před domem téměř denně (z pracovních důvodů) a nikdo mne dosud neinformoval o tom, jak, kdy a na jak dlouho.......
Opravdu nevím jak to budem řešit. "Já ti to tu rozkopu a ty se občane starej".....třeba si i lítej....
Mám dojem, že jednosměrka alespoň pro osobáky je nutnost, ne můj rozmar....a než se uzavřel most, tak tu přece i byla.....jest tak ?
Michael Canov

PříspěvekZaslal: čt srpen 04, 2011 6:38 am    Předmět: To: Tomáš Balatka Citovat

Dobrý den,
probíhá jednání, kde navrhujeme jako řešení semafory. O výsledku bubu informovat.
Tomáš Balatka

PříspěvekZaslal: čt srpen 04, 2011 9:52 am    Předmět: Citovat

Velice Vám děkuji, příjemný den.
Miroslav Chvála

PříspěvekZaslal: čt srpen 04, 2011 10:45 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,

Při dnešním ranním jednání byla se zástupcem SČVK a telefonicky se zástupcem Krajské správy silnic LK dohodnuta následující opatření ke zlepšení dopravní situace v úzkém úseku Frýdlantské ulice:
1. Do doby zahájení výkopových prací od náměstí, stavba hluboký vyfrézovaný pruh provizorně dosype štěrkem pro usnadnění vyhýbání aut.
2. Zúžený úsek vyznačí přechodným dopravním značením a sníženou rychlostí.
3. Od pondělí budou zahájí intenzivní práce (tj. výkop, výměna potrubí, zahrnutí, hutnění a zabetonování rýhy) na prvním úseku v délce cca 40 m od náměstí.
4. Tím budou vytvořeny podmínky pro to, aby zde zhotovitel stavby umístil světelnou signalizaci, která bude pro další průběh stavby průjezd aut zúženou částí komunikace řídit.

S pozdravem
Ing. Miroslav Chvála, tajemník MěÚ
Luděk Vostrý

PříspěvekZaslal: pá srpen 05, 2011 1:57 pm    Předmět: Frýdlantská "Přes kopec" Citovat

Velice srdečně děkuji za novou silnici k nám domů, t.j. Frýdlantská "Přes kopec", nad Textilanou. Mám z toho o to větší radost, že mi příští týden přijede na návštěvu dcera s vnoučaty, až z Moravy Rolling Eyes
Michael Canov

PříspěvekZaslal: pá srpen 05, 2011 3:00 pm    Předmět: To: Luděk Vostrý a Tomáš Balatka Citovat

Děkujeme za poděkování.
Ferocactus

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2011 3:41 pm    Předmět: Citovat

Ferocactus napsal:
Vážení, zaznamenal jsem, že v naší ulici hned za náměstím tj. ve Frýdlantské ulici se odstraňuje asfaltový povrch....

Dobrý den, nebyl jsem týdny v Chrastavě, proto až nyní dodatečně děkuji za řízení dopravy semaforem Smile .
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: