Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Petr Pospíšil
|
Zaslal: po květen 06, 2013 1:31 pm Předmět: Dopravní značení |
|
|
Dobrý den, zajímalo by mě dopravní značení křižovatky u bývalého Seppu. Směrem od Secesního mostu je značka "Hlavní silnice" (sice jen provizorní), z ostatních směrů (od kostela a z Pobřežní) není pro jistotu žádné značení - takže platí pravidlo pravé ruky. Nejsem žádný dopravní expert, ale toto je asi špatně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zástupce velitele MP
|
Zaslal: po květen 06, 2013 2:32 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
citace zákona č. 361/2000 Sb.ze dne 14. září 2000 o provozu na pozemních komunikacích
§ 22
Jízda křižovatkou
(1) Řidič přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou "Dej přednost v jízdě!" nebo "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí dát přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím po hlavní pozemní komunikaci nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím po hlavní pozemní komunikaci.
(2) Nevyplývá-li přednost v jízdě z ustanovení odstavce 1, musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím zprava nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím zprava.
S pozdravem str. Marcel Másílko |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kroutil
|
Zaslal: po květen 06, 2013 3:48 pm Předmět: Křižovatka u SEPPu |
|
|
Nechat křižovatku na frekventované silnici prakticky v centu města (pár desítek metrů od náměstí) jen na pravidlu pravé ruky je podle mě hazardování s lidskými životy. Prakticky každý normální člověk s kým jsem o tom mluvil měl stejný názor. Je jen otázka času, kdy se tam stane vážná dopravní nehoda. Vždyť tudy jezdí auta do Vítkova, Václavic, kamiony do fabriky! Křižovatky s pravidlem pravé ruky se používají někde mezi poli nebo na vesnici kde nic nejezdí!
Co vlastně brání tam dát dopravní značky, které tam byly dřív?
Navíc tam přecházejí děti, které jdou do školy a ze školy, na silnici není ani vyznačena krajnice ani přechod, nevšimnul jsem si, že by tam byla nějaká značka pozor chodci, nebo pozor děti.
To čekáte, až se tam srazí dvě auta? Pak by se snad někdo pohnul. Dva roky se tu řeší přejezd v Andělské Hoře, kde projede možná desetina aut a tohle nikoho nezajímá?
Nebo se čeká až někdo přejede dítě a rodiče budou zodpovědné osoby žalovat u soudu pro zanedbání péče o bezpečnost? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: po květen 06, 2013 4:56 pm Předmět: To: Kroutil |
|
|
Dobrý den,
úvodem - město Chrastava jak v Andělské Hoře tak na dané křižovatce není tím, kdo rozhoduje o dané věci (v A.H. závory, na dané křižovatce dopravní značení). V obou případech jsme tím, kdo kdo žádá, prosí, argumentuje, ale ve výsledku nemáme moc rozhodnout - spíše záleží na našem umění diplomacie dosáhnout toho, co chceme.
Před chvílí - poté co jsem si přečetl Váš příspěvek pane Kroutile, jsem se telefonicky spojil a dohodnul s dopravním inspektorem panem Malým, že na daném místě bude doplněno dopravní značení. Právě v těchto momentech domlouvá pan inspektor Malý se zástupcem naší MP panem Másílkem detaily.
Vážený pane Kroutile, pověřím pana zástupce velitele, aby Vás informoval na tomto místě fora konkrétněji, kdy dojde a jak k realizaci doplnění značení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zástupce velitele MP
|
Zaslal: po květen 06, 2013 5:22 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den
pane Kroutil, na základě i Vámi uvedených příkladů a argumentů, se podařilo zajistit a domluvit s panem Malým označení křižovatky ulic Školní, Spojovací a Pobřežní a to přenosnými dopravními značkami. Toto označení bude dle dohody osazeno zítra dne 7.5.2013 a to tím způsobem, že ulice Školní bude vedlejší a z ul. Spojovací do ul. Pobřežní bude hlavní pozemní komunikace (původní úprava provozu křižovatky před povodněmi). Rovněž zde bude umístěna DZ A12 - děti.
S pozdravem str. Marcel Másílko |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Pospíšil
|
Zaslal: po květen 06, 2013 5:33 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za rychlou reakci. O to mi šlo. Protože kdo přijíždí shora od Benteleru na neoznačenou křižovatku může předpokládat, že mu vozidla přijíždějící zleva (od secesního mostu) dají přednost. Bohužel před secesním mostem je přenosná dopravní značka hlavní silnice, bohužel bez dodatkové tabulky s vyznačením tvaru křižovatky. Jenže toto řidič přijíždějící z opačného směru nemůže předpokládat. Takže buď ať tam žádné značky nejsou vůbec a pak platí parvidlo pravé ruky nebo ať jsou dopravními značkami osazeny všechny směry. Ale dosavadní stav je určitě špatně. Navíc teď tamtudy projíždí docela dost aut, takže nehoda se může stát velmi brzy a docela by mě zajímalo, jak posoudí vinu či nevinu toho kterého řidiče, při takovémhle označení neoznačeníkřižovatky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mihuna
|
Zaslal: út květen 07, 2013 8:56 am Předmět: |
|
|
Musím souhlasit s panem Pospíšilem, někdy to bylo oprvadu o fous, řidiči prostě nevědí kdo má přednost, občas zastaví všichni 3 ze všech směrů a pouštějí se navzájem, toto byl dost dlouho velký problém a za to je pro mě opravdu velké minus. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kroutil
|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:26 pm Předmět: Křižovatka |
|
|
Dobrý den,
vážený pane starosto, jsem rád, že jste se v této věci angažoval, tak rychlou a úspěšnou reakci jsem opravdu nečekal.
Velmi za řešení problému vám i městské policii děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: út květen 07, 2013 3:11 pm Předmět: To: pan Kroutil a další diskutující |
|
|
Děkuji (i za MP a další zainteresované pracovníky MěÚ) za poděkování.
Obecně platí, že jsme na jedné lodi. Forum považuji za otevřený nástroj pro občany (s možností poukázat na nedostatek, který jsme třeba nezaregistrovali nebo ho podcenili) a bič (v dobrém slova smyslu) na nás na radnici, abychom konali, pokud to jenom trochu jde, a snažili se poukázaný nedostatek odstranit. A pokud to opravdu nejde, tak alespoň vysvětlit, proč ne.
S pozdravem a poděkováním všem diskutujícím Michael Canov |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nicolle
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 6:01 am Předmět: |
|
|
Předem se omlouvám za kritičnost, ale je smutné, že kde dneska není značka, řidič neví jestli raději z auta nevystoupit a jít pěšky. Pravidlo pravé ruky je to první, co do vás v autoškole hustí a přesto jsou řidiči na neoznačené křižovatce bezradní.
Ale abych nebyla úplně kritická, označení schvaluji. Už jen z výše uvedených důvodů. Takže i za mě Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Pospíšil
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 8:09 am Předmět: |
|
|
Pro Nicolle :
mně pravidlo pravé ruky nedělá žádný problém. Kdybyste pozorně četla, tak jsem poukazoval na to, že křižovatka nemůže být označena jen částečně (v tomto konkrétním případě byla značka hlavní silnice směrem od mostu) Proto jsem chtěl, aby buď tato jediná značka zmizela a křižovatka se nechala bez označení, nebo aby se označila komplet ze všech směrů. Naštěstí se vyřešilo vše druhým a pro mnoho řidičů i lepším způsobem, za což panu starostovi a všem zúčastněným patří můj velký dík. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nicolle
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:29 pm Předmět: |
|
|
Pan Pospíšil:
Však to taky nebylo myšleno na Vás, ale obecně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kroutil
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 11:58 pm Předmět: |
|
|
Nicolle:
Já proti pravidlu pravé ruky taky nic nenamítám
Ale právě proto, že jsou řidiči na neoznačené křižovatce tak trochu bezradní, může snadno dojít k dopravní nehodě. Takže teď je to určitě lepší... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|