|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
petrtlach
|
Zaslal: po říjen 28, 2013 10:38 am Předmět: Dobrý nápad........ |
|
|
Vážený pane starosto,
kdo toho vymyslel je opravdu hlava velmi chytrá, protože zabrání opakování problémů typu "Kovák". Děkujeme chytré hlavičce.
http://www.youtube.com/watch?v=c5Uk7vU_JTA&feature=youtu.be
Když se na to podíváme celkově, kolik zbude ve spodní části místa, tak by šlo asi diskutovat s Bentelerem o zřízení odstavného parkoviště pro kamiony, pokud nemá město jiní záměry. .......S odstavěním kamionů má více problém spíše průmyslová zóna za nádražím. Když si vezmu po ránu odstavený kamion, k tomu z obou stran zaparkovaná auta rodičů dětí před školkou, tak je po ránu opravdu lepší jet Lipovou ulicí.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
murphyz
|
Zaslal: po říjen 28, 2013 1:26 pm Předmět: Poděkování |
|
|
Dobrý den, děkuji touto cestou, že se MÚ podařilo získat nemovitost
(bývalý sklad nábytku) do vlastnictví města.
Přijde mně i správné, budovu nakonec zbourat!
Chrastava je čím dál tím hezčí -
žádné proto parkování plošinových, nákladních automobilů, prosím.
Díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petrtlach
|
Zaslal: po říjen 28, 2013 7:10 pm Předmět: Re: Poděkování |
|
|
murphyz napsal: | Dobrý den, děkuji touto cestou, že se MÚ podařilo získat nemovitost
(bývalý sklad nábytku) do vlastnictví města.
Přijde mně i správné, budovu nakonec zbourat!
Chrastava je čím dál tím hezčí -
žádné proto parkování plošinových, nákladních automobilů, prosím.
Díky. |
popovodních 2010 je spíše otázka jak tuto část města využít, docela pěkný by tam byl park, tedy oblast zatravnit, nějaké stromečky, pokud by se dělaly fotografie s kostelem tak by to nějak i vypadalo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Luděk Vostrý
|
Zaslal: po říjen 28, 2013 9:03 pm Předmět: Bourat Sepp ? |
|
|
Bourat Sepp považuji přinejmenším za neuvážené. Za poslední 3 roky došlo v Chratavě k demolici několika budov, především v souvislosti s povodněmi. Přinejmenším jedna z nich byla památkově chráněná. Budova Seppu byla původně textilka Jäger. V suterénu by se doposud měla nacházet vodní turbína. Co vím z doslechu, o budovu se zajímají památkáři a zvažují její zapsání mezi stavební památky. Vždy je jednoduší něco zbourat, než postavit nové. Domnívám se, že by mělo dojít k pokusu o využití budovy, třeba formou konkurzu na pronájem za symbolickou cenu.... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Pospíšil
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 6:42 am Předmět: |
|
|
Se zbouráním plně souhlasím. Tato budova jen hyzdí střed města. Vzhledem k nulové údržbě za posledních mnoho desetiletí stejně dřív nebo později sama spadne. Do takovéto budovy můžete každý rok nalít 10 milionů a stejně to bude pořád zřícenina. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
josef novák
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 10:28 am Předmět: |
|
|
Plně souhlas -- nějaká rekonstrukce je nesmysl -ostatně to dokázal i tzv. "pivovar" , že to nebylo nic jiného než tunel na peníze--kdo tomu mohl věřit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pavel Štekl
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 2:52 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den, mám pocit, že tato část města se nám nebezpečně vyprazdňuje, přičemž mluvíme o samém centru města, několik desítek metrů od náměstí a od koslela. Pokud by někdo přišel s tím, že by zde mělo vzniknout parkoviště pro kamiony, okamžitě se jdu přivazovat řetězy k budově seppu, anebo udělám nad městem kříž a odstěhuju se. Prosím park už také ne! Pokud má někde být park, pak by tam také nějací lidé měli žít. Přijde mi zde už trochu "přeparkováno". Nežijeme v Praze, kde jsou lidé vděční za každý metr zeleně, aby měli kde venčit bulteriéry a dogy. Město se samo připravuje o nejzajímavější lokality případného rozvoje, doufajíc, že zelený trávník skutečně vylepšuje kvalitu života. Mluvím např. o novém, vskutku velkolepém parku u DPS Bílokostelecká, či o ploše po kulturáku. Místo skutečného prostoru pro lidi se tu vytváří obrovské proluky pro nikoho. Holé pláně, které sotva přehlédnete, kde nikdo a nic není. Aspoň dobrý kšeft pro správce zeleně. Město "řídne", pomalu dochází k "vesnizaci" městského prostoru. Na náměstí (centrum setkávání lidí ve městě) rozšíříme trávníky, na které by se nemělo vstupovat, necháme narůst smrkový les. Chybí opravdová koncepce, vize, pomalu dochází k rozpadu městské komunity, územní plán je trhací kalendář. Co se týká prostoru po případně zbouraném seppu, tak jediná možnost, která má hlavu a patu je skutečná architektonická soutěž, ke které se přistoupí s plnou vážností. Ten prostor je tak strašně rozbitý a k ničemu (kromě toho, že zde vedou silnice), secesní most je už zcela vytržen z města, od jeho života, celé to tam ztrácí smysl. Prosím, zkuste se inspirovat v podobně velkých městech, je potřeba základní myšlenku města posilovat, ne ji oslabovat a jít směrem k vesnici, kde veškerý zájem o mé okolí končí u mé branky v plotu. Je to strašně důležité, nenechte to "koňovi", myslete na budoucnost Chrastavy. Ale abych nebyl jen pesimistický, chtěl bych poděkovat všem, kdo se na tom podíleli, ať větší nebo menší měrou, jak se ostatní části Chrastavy pozvedly, opravdu je to vidět. Děkuju. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kobyla ma maly bok
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 2:59 pm Předmět: Podvodníkům se daří |
|
|
Podvodníkům se daří a bílí koně mají snadnou pastvu.
Nabídnout někomu pronájem za "nic"
(nejlépe na dobu neurčitou) může v dnešní době jen úplný hlupák!
My jsme chovné kobyly, vhodné na práci i rekreční ježdění a radíme - zbourat! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Luděk Vostrý
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 8:06 pm Předmět: Prohlídka objektu |
|
|
Možná by stálo za to uspořádat veřejnou prohlídku objektu. Aby ti "přátelé demolic" věděli do čeho jdou. Možná by nám to otevřelo oči i po ekonomické stránce...... Možná by ty pracovité kobyly začaly řechtat jinak.... _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: út říjen 29, 2013 8:55 pm Předmět: Diskutující |
|
|
Uvažoval jsem o dni otevřenýc dveří v Seppu, ale kolegové mě to rozmluvili z důvodu zodpovědnosti za případný úraz. Pan Vostrý mě však trochu zviklal, zda ho přeci - pouze pro plnoleté a pouze na vlastní nebezpečí - neuspořádáme. No, ještě uvidíme.
Co se týče uvolněného prostoru (pokud budeme na demolici mít prostředky), diskutujeme. Část na chodníky, pokud bude realizována III.etapa přeložky (na Frýdlant). Dnes podání do poslení výzvy na ROP (dotace z EU) schválil Liberecký kraj. A část - zeleň kontra parkoviště? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petrtlach
|
Zaslal: st říjen 30, 2013 4:10 pm Předmět: Re: Diskutující |
|
|
Michael Canov napsal: | Uvažoval jsem o dni otevřenýc dveří v Seppu, ale kolegové mě to rozmluvili z důvodu zodpovědnosti za případný úraz. Pan Vostrý mě však trochu zviklal, zda ho přeci - pouze pro plnoleté a pouze na vlastní nebezpečí - neuspořádáme. No, ještě uvidíme.
Co se týče uvolněného prostoru (pokud budeme na demolici mít prostředky), diskutujeme. Část na chodníky, pokud bude realizována III.etapa přeložky (na Frýdlant). Dnes podání do poslení výzvy na ROP (dotace z EU) schválil Liberecký kraj. A část - zeleň kontra parkoviště? |
Já bych se hlásil, ale předně je nutné udělat prokol, kde se vstupem na nemovitost se město zříká veškeré odpovědnosti a že osoby vstupují do objektu dobrovolně, to pak od těch lidí nechat podepsat, a pak je nechat vstoupit, třeba něco jako "máme 30 olných míst k prohládce sepu v těch a těch dnech, zájemci se přihlásí na infomacích"... Mě by ten objekt docela zajímal, když takových let jsem kolem chodil do školy a pak i dolů do prodejny, docela se prodávaly i ochranné pomůcky...
No, tahlečást města asi opravdu bude potřebovat nějaké architektonické řešení, on ten výhled směrem od seceního mostu, jak se dříve dělala hromada fotek je celkově nevábný už vzhledem objektů v tomto stavu, které se odkryly demolicí objektu po povodních a zmizením zahrad, které kryly právě tyto nevábné objekty. Silnice jde dost nešťastně. Pokud vím, kdysi existovala na tomto místě i původní hasičská zbrojnice, a pak v ní byly jeden čas snad i technické služby..tam jak na to místě parkovaly kamiony...leda posunou průběh komunikace trochu příměji, aby navazovala na Vítkovskou a využít k nějakému účelu pozemky vpředu. No uvidíme, jaký prostor vznikne po demolici. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: st říjen 30, 2013 4:20 pm Předmět: To: Petr Tlach |
|
|
Díky za podrobnější návod. Mám představu, že nějak dle těchto pokynů budeme konat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|