Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pejskaři sídliště (Chrastava)

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tomáš

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 9:23 am    Předmět: Pejskaři sídliště (Chrastava) Citovat

Chtěl bych požádat o preventivní, informativní akci policie na sídlišti v Chrastavě zaměřenou na dodržování městské vyhlášky, konkrétně sběru extramentů po našich mazlíčcích a vodění všech psů na vodítku.
Proč?
Již víc jak osm let zde venčím svého psa a neustále řeším stejný problém a to nedodržování psaného i nepsaného pravidla mít svého psa na vodítku. Proč toto řeším až nyní? Dnes ráno, jako obvykle jsme byli se svojí čubou na procházce. Při zpáteční cestě přímo před panelákem vyšla ven dcera souseda s jorkšírem, který byl samozřejmě na volno. Než jsem si ho stačil všimnout byl už u mého psa, který se instinktivně do něj pustil.
Samozřejmě jsem ho co nejrychleji vysvobodil z její čelistí a oba je odvedl k rodičům s omluvou i když to má vina zcela nebyla. Jediné co mě vytáčí jsou následné urážky doslova do teroristů, útočníků,.. dvou starších dám, které své ho psa měly na volno opětovně ho nechávají před krámem nepřivázaného a nejednou jsem jejich miláčky zachránil před mým, když se sami chtěli přátelit a na povely neslyšeli. Ti co zde bydlí ať pejskaři či "civilové" ví, že hlavně majitelé menších psů tyto pravidla často neřeší.
Toto se mi nestalo poprvé a vždy jen u psů co byli na volno. Sám mám prokouslý prst a upřímně mě to se** už jenom pro slzy té holčiny, kterou to pěkně vystrašilo.
Proto zde píšu tento nejspíš utopický román a chtěl bych poprosit všechny kolegy pejskaře, aby si z toho už vzali ponaučení. Neděláte to pro bezpečnost ostatních, ale pro své psíky pokud je máte opravdu rádi..
A Pro polici takovou slovní otázku kolik již zde kontrolovali psů či kolik pokut za nesesbírané výkaly rozdali? Věšet pásky se zákazem vstupu či rozvážet lidi může kdokoli co nemá práci, ale dodržovat pořádek a udělovat napomenutí a sankce jen tak někdo nemůže stejně jako jiné povolání..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VELITEL MP

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 11:48 am    Předmět: Citovat

Dobrý den, na daný problém se samozřejmě zaměříme ( přesně tak jak jsme o tomto problému ráno spolu hovořili ). Kontroly se v dané lokalitě provádějí namátkově, tak jako i v jiných lokalitách se stejným problémem na celém katastru Chrastavy a Stráže nad Nisou. Pokuty již v minulosti v souvislosti s touto problematikou také byly uloženy. Bohužel kapacita městské policie Chrastava není taková, aby nepřetržitě držela službu na Střeleckém vrchu nebo v jiné lokalitě s tímto problémem. Dle mého názoru je vše v lidech. Každý chovatel by měl svého mazlíčka na 100 % zvládat a pokud ho nezvládá, tak je chyba vždy na straně chovatele. Také bych chtěl poděkovat za urážky na adresu městské policie-opravdu si myslím, že ve vašem věku toho o naší práci víte opravdu minimum.

A.Grebson VMP
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Zeman

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 5:59 pm    Předmět: Citovat

Vážený pane Grebsone.
Již nějaký ten pátek na Střeláku nebydlím, ale i přesto si dovolím tento problém potvrdit. Ano na SV bylo a očividně stále je zvykem venčit pejsky vypuštěním ze dveří.
Z vlastní zkušenosti si Vás dovoluji informovat, že v sobotu ráno se tam utvoří regulerní psí smečka a páníčci spokojeně dospávají.

Ale to ní důvod proč Vám toto píši, protože je mi jasné že po zásahu MP dostne bezpochyby pokutu majitel, který pustí psa při venčení vzadu na louce zatímco Ti kteří provozují výše zmíněné zůstanou nepostiženi.

Co Vám chci napsat je toto !!!

Uvědomte si laskavě vážený pane, že jste placen z veřejných peněz, jedno zda z městských či státních a vaše služba je tudíž službou veřejnou. Já osobně na textu pana Tomáše nic urážlivého nevidím, takže nechápu Vaši reakci. Pokud Vás urazil při Vašem rozhovoru, tak jste si to s ním měl vyjasnit ihned, máte na to postavení, status i figuru. Toto je nejenom nevhodné, ale ve vaší funkci, dle mého zcela NEPŘÍPUSTNÉ. A není to poprvé, co jste takto reagoval.
Takže (a toto se Vám sakra líbit nebude) pokud máte problém s komunikací ve veřejné funkci, doporučuji Vám porozhlédnout se v soukromém sektoru.

Tímto bych poprosil o vyjádření k Vaší reakci i zástupce města.
Michael Canov

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 6:46 pm    Předmět: To: diskutující Citovat

Dobrý den všem,
omlouvám se, pokud se dosud nedaří městské policii postihovat činy, týkající se výše popisované problematiky, které jsou v rozporu s obecně závaznou vyhláškou města. Městská policie se pokusí v tomto směru o zlepšení. Na druhou stranu apeluji tímto i na majitele psů o maximální zodpovědnost. Žijeme všichni ve společném životním prostoru a kazit si ho sobě navzájem neprospívá nikomu a ničemu a městská policie, zejména v takto zahuštěném prostoru, nemůže bez aktivní spolupráce občanů mít šanci na trvale úspěšné řešení.

Panu či chlapci (ve své podstatě to je jedno) Tomášovi se omlouvám jménem města Chrastava za naprosto nevhodné invektivy svého podřízeného v závěru jeho příspěvku.
VELITEL MP

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 10:01 pm    Předmět: Citovat

Vážený pane Tomáši, omlouvám se Vám za poslední větu mého příspěvku.

A.Grebson VMP
Tomáš

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 9:30 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za odpověď a řešení problému. Dále bych chtěl poděkovat panu starostovi za zastání. Myslím, že o člověku nevypovídá věk, ale jeho chování a činy.. Jediné co bych dodal je, že mě mrzí náš právní systém, který nedovoluje publikovat foto či video osob co narušují náš blahobyt nebo správně plní své pracovní povinnosti (nenarážím na nikoho konkrétního).

Ještě jednou děkuji za řešení celého problému s pejskaři snad to pomůže všem tolerantním obyvatelům.
S pozdravem Tomáš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrtlach

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2014 8:39 pm    Předmět: Citovat

Very Happy Kontroly MP nic nevyřeší.. Obečně je vyhláška téměř neznámá. Na Andělohorské problém je ten samý. Sousedka se hádala se sousedkou kvůli psům..nakonec jsem sousedce vytisknul vyhlášku a byl klid Laughing Laughing Laughing ...docela bych doporučoval větší osvětu ze strany města, protože nástěnky hodně lidí, hlavně ti důchodového věku, nečtou, tím myslím internet.. Takže pokud by se pokusně vyvěsila A4 s připomenutím vyhlášky a sankcí na každý vchod, udělá to mnohem více, protože mezi sebou máme i občany, kteří jak se dozví, že něco takového je, budou stíhat své spoluobčany a pečlivě upozorňovat.. popř. fotit, volat MP Laughing Laughing Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: