|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Michael Canov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michael Canov
|
Zaslal: st leden 14, 2015 9:11 pm Předmět: Snad se konečně hnuly ledy |
|
|
Snad se konečně hnuly ledy:
Ze středečního jednání Senátu (dle Stenozáznamu) - projednávání novely zákona o veřejných zakázkách:
http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/hlasovani?action=steno&O=10&IS=5414&D=14.01.2015#b15584
Senátor Horník: Vážený pane předsedající, vážená paní ministryně, kolegové, kolegyně. Já mám dotaz na paní ministryni, protože už to tady říkal předřečník, mluvil o auditních orgánech. Já se domnívám všeobecně, že jedinou autoritou, která má dle mého právo vyřknout svůj ortel vždy v těch kontrolních mechanismech, je ÚOHS. Bohužel, a bylo tady naznačeno, jak se všichni bojí jakéhokoli auditního orgánu nebo kontrolního orgánu. Já bych chtěl slyšet od paní ministryně, jestli doopravdy ÚOHS je autoritou i směrem k Evropské komisi, nebo to je auditní orgán ministerstva financí, nebo jsou to potom další kontrolní orgány zřizované jednotlivými ministerstvy. Protože v některých případech dochází ke zpochybňování výroků ÚOHS. To mi není jasné. Já bych chtěl jasně slyšet, kdo je tím, který má to poslední slovo, které je uznáváno i u Evropské komise
Ministryně pro místní rozvoj ČR Karla Šlechtová: Co se týká pana senátora Horníka, kdo je nejvyšší orgán. Nejvyšší orgán pro výklad je Soudní dvůr EU. ÚOHS je nezávislý auditní orgán, je klíčovým partnerem pro evropské fondy. Myslím si, že narážíte na problematiku obce Chrastavy, kde ministerstvo financí dalo stanovisko, že nebere v potaz, nebo že nepovažuje za relevantní stanovisko ÚOHS. Já osobně jsem tím překvapena a budu informovat Senát i výbor na dalším jednání, kam jsem pozvaná, jak toto řešit. Protože v tuto chvíli ÚOHS dává závazná stanoviska a pokud auditní orgán má jiná stanoviska, tak to chci osobně řešit i na úrovni ministra a pana předsedy ÚOHS Rafaje. Takže k tomu jenom tolik. Na výboru jsme se domluvili, že vám dám písemný podklad ke všem dotazům, které mi byly dávány. Toto je jeden z nich. Ale to se týká evropských fondů. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|