Fotbalový turnaj partnerských měst 2010

Fotbalový turnaj partnerských měst 2010

 

Poprvé v kompletním složení čtyř partnerských měst ze čtyř zemí. Nejen tedy my a naše partnerské město Eichstätt jako každoroční účastníci, ale i italská Bolca/Vestenanova (druhé partnerské město Eichstättu), která v loňském roce v Chrastavě chyběla a polský Lwówek Śląski (naše druhé partnerské město), který naopak v loňském roce debutoval.

 Reprezentanti Chrastavy

 Chrastavu a vlastně celou Českou republiku na turnaji reprezentovali dále uvedení chlapci a dvě děvčata (sic!): Kategorie U 11 – Patrik Ferenc, Jiří Hájek, Pavel Henzl, David Jelínek, Kateřina Klímová, Dominik Packa, Vlastimil Rotschedl, Matěj Ryvola, Vendula Stejskalová, Lukáš Wolf a Adam Zoul. Trenér: Pavel Henzl Kategorie U 14 – Dan Beňo, Kryštof Bumbálek, Daniel Doupovec, Dominik Ďuriš, Lukáš Ďuriš, Daniel Kmínek, Patrik Kroka, Jan Kudláček, Martin Malý, Jan Pacák, Bohouš Pražák a Dominik Wolf, Jiří Wolf. Trenér: David Bednář. 

Průběh pobytu a samotného turnaje 

Třídenní pobyt v Eichstättu provázelo ne zrovna nejlepší počasí, které však neubíralo dobrou náladu ani hráčům ani dalším členům naší výpravy včetně početné ekipy rodičů. Hostitelé se navíc vzorně postarali jak o ubytování tak o stravování. Během samotného turnaje téměř utichnul do té doby vytrvalý déšť a hrálo se. Pravda pro Chrastavu ne zrovna s nejlepšími výsledky (více na stránkách TJ Spartak), ale to nebylo to nejdůležitější. Hlavní bylo nadšení pro hru a především přímá konfrontace s fotbalovým uměním německých, polských a italských vrstevníků. Mezinárodní složení turnaje zdůraznilo slavnostní zahájení, kdy zazněly všechny čtyři státní hymny. Na počest vítězů pak zazněly státní hymny i při závěrečném ceremoniálu. U mladších žáků zazněla na počest vítězů hymna německá a u starších pak italská.

 Budoucnost turnaje

 V zákulisí turnaje pracovala naplno fotbalová diplomacie. Došlo k dohodě zástupců vedení všech čtyř partnerských měst o místu a přesném datumu konání turnaje v roce 2011, který se uskuteční v sobotu 25. června 2011 (pozor dochází k přesunu o měsíc dopředu!) v polském Lwówku Śląski a zároveň jsem přijal jménem města Chrastava pozvání do italské Bolcy/Vestenanovy v roce 2012. Zdá se tedy, že dochází k naplňování idee o olympijském cyklu, kdy se během čtyřletého období budou střídat v pořádání všechna čtyři partnerská města čtyř zemí. V roce 2013 by měl být turnaj opět uspořádán v Chrastavě a v roce 2014 v Eichstättu. Podmínkou z naší strany pro realizaci těchto plánů je pochopitelně vstřícný postoj zastupitelstva města pro akce partnerských měst při schvalování budoucích rozpočtů.

 Závěrečné poděkování 

Dovoluji si závěrem poděkovat všem našim účastníkům, hráčům, trenérům a rodičům za vzornou reprezentaci našeho města na hřišti i mimo něj. Zvláštní poděkování pak patří manželům Haně a Petrovi Rozmajzlovým (za TJ Spartak Chrastava) a paní Karin Cinibulkové (za město Chrastava) za zajištění všeho potřebného před samotným konání akce, paní Kateřině Krchovové a ještě jednou paní Haně Rozmajzlové za tlumočnickou práci během samotného turnaje. Panu Renému Ďurišovi a do třetice paní Haně Rozmajzlové za pořízenou fotodokumentaci v případě pana Ďuriše i za videodokumentaci. A úplně největší poděkování samozřejmě patří našim hostitelům v čele s primátorem Eichstättu panem Arnulfem Neumeyerem.

 V Chrastavě dne 30. července 2010 Michael Canov - starosta

 

  Fotogalerie paní Hany Rozmajzlové...  

 Fotogalerie pana Reného Ďuriše... 

 Německá média: Vierländer-Turnier mit lauter Siegern

 Odkaz na stránky chrastavských žáků a přípravky: http://www.spartakchrastava.wbs.cz/ 

Historie turnaje:

  2009 Chrastava http://www.chrastava.cz/2009/fotbal-09.htm 

  2008 Eichstätt http://www.chrastava.cz/sport/cesky/fotbal_eich_08.htm

  2007 Bolca a Vestenanova http://www.chrastava.cz/sport/cesky/fotbal_i.html

  2006 Chrastava http://www.chrastava.cz/sport/cesky/fotbal_e.html 

  2004 Eichstätt http://www.chrastava.cz/sport/cesky/foteich.htm