Slavnostní předávání vysvědčení žákům 9. ročníků
 

            

 

video TV Chrastava-9.A     video TV Chrastava-9.B     video TV Chrastava-9.C

 

Ve středu 30. 6. 2021 skončil školní rok 2020/2021. Byl to školní rok, jaký si ještě před pár lety nikdo z nás neuměl představit. Složitá situace pandemie Covid-19 vystavila celou společnost mimořádně náročnému období, školství nevyjímaje. Zatímco v minulém školním roce to pro školy byla nová zkušenost, která trvala několik týdnů, letošní školní rok byl téměř celý ve znamení distančního vzdělávání. Naprostá většina našich žáků v mimořádném úkole vzdělávat se na dálku obstála. Velké poděkování za realizaci kvalitního distančního vzdělávání patří nejen našim učitelům, ale také rodičům.

S touto specifickou situací se velmi dobře vyrovnali žáci našich devátých ročníků. Proto jsme byli velmi rádi, že jsme mohli uskutečnit slavnostní akt předávání závěrečných vysvědčení. Tato, pro naše žáky významná událost, má své tradiční místo v atriu Městského úřadu. Na významu dodává pravidelná účast pan starosty Ing. Michaela Canova, který ve svém vřelém úvodním proslovu, mimo jiné, nikdy neopomene našim žákům připomenout, co pro ně znamená naše město, naše škola.

Loučení s našimi deváťáky“ má každoročně neopakovatelnou atmosféru, a to nejen v okamžiku, kdy si při převzetí vysvědčení každý žák vyslechne drobnou charakteristiku z „pera“ svého třídního učitele, ale i ve chvíli jejich závěrečných proslovů. Naši žáci vedle vysvědčení současně získávají ročenky s fotografiemi svých spolužáků, které jistě ocení po mnoha letech při svých třídních setkáních.

Přejeme všem našim žákům do dalšího života, aby se naplnila všechna jejich přání a očekávání a aby byli šťastní v osobním životě a úspěšní ve svých zvolených profesích.

Mgr. Aleš Trpišovský
ředitel ZŠ Chrastava
1. července 2021
 

Závěrečné slovo žáků IX.A
Závěrečné slovo žáků IX.B
Závěrečné slovo žáků IX.C