Fotbalový turnaj partnerských měst

    video - vyjádření trenérů U11    video - vyjádření trenéra U17    fotogalerie

V sobotu 23. června se chrastavští fotbalisté po dvouleté covidové pauze opět setkali na fotbalovém turnaji partnerských měst - Chrastavy, Eichstättu, Lwówku a Lwówku Śląskiho. V letošním roce turnaj hostilo polské město Lwówek. Bezmála pětihodinovou cestu, na kterou jsme vyrazili už v pátek, jsme si krátili hraním karet a tmelením party. Po příjezdu nás uvítalo velmi pěkné počasí a tak jsme po večeři (zřejmě kvůli opět se šířícímu Covidu pouze balíčkové) společně vypravili na prohlídku města a malé nákupy.
Turnaj se konal ve dvou kategoriích, a to U 11 o počtu 6 mužstev, a U 17 o počtu 4 mužstev. Hrálo se na skvěle připravených travnatých hřištích, starší chlapci hráli na stadionu s menší tribunou, na které byla chvílemi více než bouřlivá atmosféra. Mladší chlapci hráli na tréninkovém hřišti, kde byl rovněž povrch velmi kvalitní.
Hráči z kategorie U 17 měli trochu lehčí výchozí pozici, protože se turnaje účastnila pouze 4 mužstva (Chrastava, Eichstätt, Lwówek Śląski a Lwówek), na druhou stranu je však v jeden den čekaly tři zápasy, každý se hrál 2 x 20 minut. Zároveň od rána vydatně pršelo, zvlášť první zápas tak byl pro naše borce velmi náročný. I když si v turnaji nepřipsali žádnou výhru, shrnul bych jejich účinkování, jako velmi dobré. Nebýt smůly v posledních dvou zápasech, kdy jednou inkasovali branku na 2:1 v poslední minutě z penalty, a podruhé během prvního poločasu mohli vstřelit minimálně 4 góly z šancí, které bych fotbalovou terminologií nazval více než tutové, mohli slavit pěkné třetí místo. Místo toho však přišel trest v podání inkasovaného gólu, na který již nedokázali odpovědět, a museli se tak smířit s místem čtvrtým.
Kategorie mladších žáků se účastnilo celkem 6 týmů (Chrastava, Eichstätt I., Eichstätt II., Lwówek I., Lwówek II. a Lwówek Śląski). Naši kluci celý turnaj makali, bojovali o každý balón a prostor na hřišti, a nebýt smolné porážky s Lwówek I., mohlo mít jejich účinkování vítězný punc. O konečném pořadí rozhodl závěrečný zápas, ve kterém Chrastava dlouho vedla. V posledních minutách se ale týmu Eichstätt I. podařilo vyrovnat, čímž došlo ke shodě bodů na 1. a 2. místě. Díky lepšímu skóre vyšel z turnaje vítězně tým Lwówek I. Naši hráči obsadili parádní druhé místo, a třetí skončil tým Eichstätt I. Klukům patří velké díky za předvedenou hru, jejich nasazení i to, že na rozdíl od ostatních týmů odehráli turnaj jen s třemi borci na střídání. Kluci makali jako tým, zdobily je parádní akce a krásné góly. V této kategorii musím zmínit také individuální výkony, které týmový výkon podtrhly. Góly jeden za druhým z krásných akcí sázel nejlepší střelec turnaje Dominik Matuškovič. V brance nás skvěle podržel Vojtěch Bílek, který si v závěrečném rozstřelu na pokutové kopy vybojoval i trofej pro nejlepšího brankáře turnaje. Obě individuální ceny tak zůstaly v našem teamu. Po turnaji kluky čekalo pěkné vyhlášení vítězů a dalších umístění včetně předání individuálních cen a společné grilování.
Celý turnaj hodnotím jako velmi povedený, velké poděkování pak patří trenérům Josefu Adámkovi, Petru Matuškovičovi a Danielu Suchanovi za jejich skvělou práci. Zároveň patří poděkování také pedagogickému dohledu, který nás na akci doprovázel. Takže i vám, Petře Popelínský a Petro Burešová velké díky. V neposlední řadě bych rád poděkoval všem hráčům nejen za jejich výkony, ale i za vzájemné povzbuzování při zápasech, kdy ti mladší fandili a skoro si hlasivky vyřvali při zápasech starších a naopak.

Chrastava 25. červenec 2022

Robert Šipula

člen RM


U 17 (soupiska)
Matěj Pulda, Václav Pelc, Lukáš Hanibal, Tadeáš Ladýř, Martin Kepl, Štěpán Herrman, Jakub Štork, Miroslav Vlček, Zbyšek Kyca, Samuel Valdhans, Tomáš Stejskal, Lukáš Močárko, Antonín Severa, Marin Lebeda, Marcel Horňák a Josef Hekele.

U 11 (soupiska)
Petr Farkas, Ludvík Zíka, Adam Suchan, David Pilař, Vojtěch Bílek, Alex Steklý, Dominik Matuškovič, Ondřej Hovad, Daniel Trojan a Petr Mazánek.

Nejlepší střelec – Dominik Matuškovič
Nejlepší brankář – Vojtěch Bílek

Zápasy: (Chrastava vs …)
Eichstätt I. – 1:1
Eichstätt II. – 5:0
Lwówek I. – 0:5
Lwówek II. – 4:3
Lwówek Śląski – 3:2

Pořadí: (body / skóre)
Lwówek I. – 10 / 19:7
Chrastava – 10 / 13:11
Eichstätt – 9 / 12:8

Historie turnajů partnerských měst:
2022 Lwówek
2020 a 2021 nehráno kvůli pandemii Covid 19
2019 Lwówek Śląski 

2018 Chrastava (TV Chrastava)
2017 Eichstätt (Tv Chrastava)
2016 Lwówek, utkání dospělých Eichstätt
2015 Lwówek Śląski
2014 Chrastava (Tv Chrastava,Tv RTM)
2013
Eichstätt
2012
Lwówek
2011 Lwówek Śląski
2010
Eichstätt
2009
Chrastava(Tv Chrastava)
2008
Eichstätt
2007
Bolca a Vestenanova
2006
Chrastava
2005 Eichstätt
2004
Eichstätt