Chrastava II včetně Andělohorské a Andělské Hory byla slavnostně otevřena

Tv Genus plus    TV Chrastava

Byla dokončená oficiálně poslední popovodňová akce Libereckého kraje Chrastava II, která zahrnovala hlavně Novou Ves a Mníšek, ale také jako odloučenou část Andělohorskou ul. a Andělskou Horu a která navázala na akci Chrastava I, hotovou před více než rokem. Kdo se v tom nevyzná, tak orientačně: Chrastava I realizovaná v roce 2014 zahrnuje úseky I. Kryštofovo Údolí po železniční přejezd v Andělské Hoře a III. Nádražní, Žitavská a Frýdlantská ul. až po Novou Ves, Chrastava II realizovaná nyní zahrnuje úseky II. Andělohorská ul. a Andělská Hora, IV. Nová Ves a V. Mníšek. Mapka je na odkazu zde.

Realizace úseku Andělohorská a Andělská Hora (od křižovatky s Nádražní ulicí po přejezd do Kryštofova Údolí) byla do poslední chvíle ohrožena. Ministerstvo pro místní rozvoj se neustále snažilo přislíbenou dotaci snížit a Liberecký kraj uvažoval (a v jednu chvíli dokonce i rozhodnul, naštěstí ne definitivně), že tento úsek z rekonstrukce vyřadí. Nakonec byla dotace opravdu podstatně snížena, ale rekonstrukce komunikace Andělohorská ul. a Andělská Hora byla realizována navýšeným podílem z rozpočtu Libereckého kraje. Bohužel se po realizaci akce objevily závady, které by ale měly být na jaře odstraněny.

Město dále usiluje o dotaci na výstavbu chodníku od mostu přes Lužickou Nisu po odbočku k sídle firmy Sedrus v Andělské Hoře.

Jako poslední krajská komunikace v Chrastavě, která nebyla rekonstruována, zbývá ulice Liberecká. V současné době probíhají intenzivní jednání a administrativní příprava, aby byla možná realizace v roce 2016. Jisté to však v tuto chvíli ještě není.

V Chrastavě dne 22.11.2015 Michael Canov, starosta

Odkazy:
15.05.2015 Andělohorská - poslední popovodňová akce začala (Tv RTM)
11.02.2015 Andělohorská a Andělská Hora se konečně dočká
24.09.2014 Zbývá Andělohorská a Liberecká. Dočkáme se? (Tv Chrastava)
27.08.2014 Hejtman slavnostně otevřel chrastavskou jedničku (Tv Chrastava)
21.07.2014 Nádražní, Žitavská, Frýdlantská – (téměř) hotovo (Tv Chrastava)
28.03.2014 Hejtman slavnostně zahájil práce v Chrastavě II a ve Vítkově (Tv Chrastava)
11.11.2013 Premiér Jiří Rusnok navštívil Chrastavu (Tv Chrastava)
30.10.2013 Andělská Hora – Kryštofovo Údolí finíto (Tv Chrastava)
13.02.2013 Zahájení rekonstrukce krajských komunikací v Chrastavě na Tv Chrastava